Λαμία: Ελευθερία για τον 14χρονο, μη επαρκή στοιχεία για τον 15χρονο

Λαμία: Ελευθερία για τον 14χρονο, μη επαρκή στοιχεία για τον 15χρονο

Ένας 14χρονος απελευθερώθηκε από τα Δικαστήρια Λαμίας λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων για την υπόθεση που τον κατηγορούσε ότι παρέδωσε τη ναρκωτική ουσία “Salvia” σε έναν 14χρονο, τον οποίο μετά καταπλάκωσε. Αντίθετα, ο 15χρονος που κατηγορήθηκε για την παροχή της ναρκωτικής ουσίας, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους επιβολής επίβλεψης από επιμελητή ανηλίκων. Τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για την κατηγορία του 15χρονου, σύμφωνα με τη συνήγορό του.

Γεγονότα

Το περιστατικό συνέβη στη Λαμία την Πέμπτη 9 Μαΐου, όταν ένας 14χρονος κατέρρευσε μετά τη χρήση της Salvia, ναρκωτικής ουσίας που περιείχε σε ένα τσιγάρο που κατείχε. Το ναρκωτικό αυτό είναι επικίνδυνο και πολύ συχνά νοθεύεται με άλλα χημικά, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Ο 14χρονος βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση, αλλά ευτυχώς ανέρρωσε. Ο 15χρονος παραδέχτηκε ότι το εν λόγω τσιγάρο προμηθεύτηκαν από τρίτο άτομο και το δοκίμασαν μαζί.

Η αστυνομία ανέβασε κατηγορίες σε όλους τους εμπλεκόμενους, με τον 15χρονο να αφεθεί ελεύθερος υπό επίβλεψη, ενώ και οι γονείς και των δύο ανηλίκων να αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Η δίκη ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ