Κύρια μέρη της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ

Κύρια μέρη της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, είχε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ της Ελλάδας. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ), ο Γενικός Γραμματέας, Κώστας Μαυροειδής (ΓΑΛΑΞΙΑΣ) και ο Γενικός Διευθυντής, Απόστολος Πεταλάς. Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η συνάντηση διεξήχθη σε ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Η εφαρμογή του προγράμματος «Καλάθι των Χριστουγέννων» για την εορταστική περίοδο.
  • Η εξέλιξη της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τη «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και η πιθανή επέκτασή της σε περισσότερα προϊόντα με έκπτωση -5%.
  • Το σχέδιο μεταρρύθμισης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την αποτροπή των μηχανισμών που αυξάνουν τις τιμές στα προϊόντα, καθώς και των πλασματικών προσφορών.

Κατόπιν της συνάντησης, ο κ. Σκρέκας τόνισε: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ. Ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη όλων των καταναλωτών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, ιδίως σε μια περίοδο με αυξημένη ανασφάλεια. Επιπλέον, θέλουμε να καθαρίσουμε γρήγορα το τοπίο των παραπλανητικών προσφορών και εκπτώσεων για την υποστήριξη του υγιούς ανταγωνισμού και την προστασία των καταναλωτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ