Κορωνοϊός: Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων κατά τις εορτές

Κορωνοϊός: Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων κατά τις εορτές

Κατά τις εορτές τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό παραμένουν σημαντικά. Εμβολιασμός, χρήση μάσκας και αντιικών φαρμάκων, καθώς και εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί η επιδημιολογική κατάσταση. Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για την πίεση που θα δέχεται το σύστημα υγείας λόγω της πιθανής αύξησης κρουσμάτων κατά την περίοδο αυτή.

Μάσκα: Χρήση σε πολυσύχναστους χώρους

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της μάσκας, προτείνεται η χρήση της σε πολυσύχναστους χώρους. Ωστόσο, σχετικά με τα νοσοκομεία, δεν εκδίδεται προς το παρόν υποχρεωτική οδηγία για τη χρήση της μάσκας. Η χρήση της μπορεί να επαναφερθεί ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση και τις συστάσεις των επιτροπών λοιμώξεων.

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού: Ανησυχία

Η χαμηλή συμμετοχή στον εμβολιασμό αποτελεί επίσης ανησυχία για τους ειδικούς. Σχεδιάζεται ενημερωτική εκστρατεία για τα οφέλη του εμβολιασμού, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες. Σε ό,τι αφορά τις εορταστικές συγκεντρώσεις, συνιστάται η τήρηση των μέτρων προστασίας, η διενέργεια self-test πριν από τις συναντήσεις και η αποφυγή επαφών σε περίπτωση συμπτωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ