Κλοπή λαδιού στην Χαλκιδική: “Σταδιακή διαρροή και πώληση στην αγορά”

Κλοπή λαδιού στην Χαλκιδική: “Σταδιακή διαρροή και πώληση στην αγορά”

Κλοπή λαδιού στην Χαλκιδική: Ο δικηγόρος των παραγωγών σχετικά με την κλοπή των 52 τόνων λαδιού στην περιοχή

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιουργίας στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής κατήγγειλε την εξαφάνιση τόνων λαδιού την Τρίτη (3/10). Η υποτιθέμενη κλοπή έγινε στους χώρους-αποθήκες όπου βρίσκεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού και των μελών του. Οι παραγωγοί που είναι μέλη του Συνεταιρισμού ενθουσιάστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι τα βαρέλια ήταν άδεια και η ζημιά ξεπερνούσε τις 370.000 ευρώ. Η κλοπή, όπως φαίνεται, έγινε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Υπάρχουν περίπου 200 παραγωγοί που είναι εγγεγραμμένοι στον Συνεταιρισμό. Οι παραγωγοί έχουν υποβάλει μήνυση για υπεξαίρεση κακουργήματος, καθώς η αξία του λαδιού είναι πολύ μεγάλη.

Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι η κλοπή δεν έγινε εντός τριών ημερών, αλλά σταδιακά. Ακόμη και όταν πήγαν στην αποθήκη και είδαν τα άδεια βαρέλια, δυσκολεύτηκαν να βρουν τους υπεύθυνους όταν ζητούσαν τις ποσότητες του περσινού λαδιού για να τις πουλήσουν. Το περασμένο έτος αναφέρεται επίσης ότι έλειπαν 20 τόνοι λαδιού.

Κλοπή του λαδιού με σταδιακή διαρροή και πώληση στην αγορά

Ο δικηγόρος των ελαιοπαραγωγών που ήταν μέλη του Συνεταιρισμού, Θανάσης Γιοβανούδας, μίλησε στο MEGA TV για την υπόθεση. “Εκπροσωπώ τους ελαιοπαραγωγούς που ήταν μέλη του Συνεταιρισμού εδώ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και δεν συμφωνούμε με τη θέση του Συνεταιρισμού. Ξαφνικά τη Δευτέρα, οι ελαιοπαραγωγοί που πήγαν να πάρουν το λάδι που είχαν αφήσει στις δεξαμενές του Συνεταιρισμού, δεν βρήκαν ούτε μια σταγόνα λαδιού. Ο Συνεταιρισμός ανακοίνωσε την επόμενη μέρα ότι έχει γίνει κλοπή κατά το Σαββατοκύριακο, κάτι με το οποίο οι ελαιοπαραγωγοί διαφωνούν. Σταδιακά, το λάδι πωλήθηκε μέσω του Συνεταιρισμού ή με άλλο τρόπο”, δήλωσε αρχικά.

καθαρή γυάλινη φιάλη

Μυστήριο για το πώς έγινε η κλοπή του λαδιού

Ο κ. Γιοβανούδας αναφέρθηκε σε πώς πιστεύει η πλευρά των ελαιοπαραγωγών ότι έγινε η κλοπή του λαδιού. “Πιστεύουμε ότι έγινε μέσω του Συνεταιρισμού, αλλά δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον υπεύθυνο. Εξήραναν ποσότητα, 400-500 κιλά ή έναν τόνο, και το πούλησαν στην αγορά. Δεν είναι πιθανό να έγινε αυτό μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Ο Συνεταιρισμός βρίσκεται στα όρια του οικισμού. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά στον Συνεταιρισμό δεν παρατήρησαν καμία δραστηριότητα το σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή. Οι κάμερες δείχνουν ότι δεν υπήρχε κίνηση κατά το σαββατοκύριακο. Τα έγγραφα και οι αποδείξεις βρίσκονται στην αστυνομία. Η υπόθεση μπορεί εύκολα να διευκρινιστεί, καθώς οι ελαιοπαραγωγοί παρέλαβαν λιγότερα από 30 τενεκέδες”, σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ