Κλήρωση Εισαγωγής Μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία του 2024: Ολοκλήρωση Σήμερα

Κλήρωση Εισαγωγής Μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία του 2024: Ολοκλήρωση Σήμερα

Η διαδικασία εισαγωγής μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία του 2024 φτάνει σήμερα σε ολοκλήρωση. Φέτος υποβλήθηκαν 10.845 αιτήσεις για τη συμπλήρωση 3.003 κενών θέσεων στα πειραματικά σχολεία της χώρας.

Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου, πραγματοποιείται η δημόσια κλήρωση εισαγωγής στα Πειραματικά Σχολεία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, συνολικά φέτος υποβλήθηκαν 10.845 αιτήσεις για τη συμπλήρωση 3.003 κενών θέσεων στα πειραματικά σχολεία της χώρας. Επιπλέον, πέραν της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, σήμερα θα διεξαχθεί η διαδικασία ανάθεσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των υποψηφίων. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ανάθεση των αποτελεσμάτων κάθε πειραματικού σχολείου μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κληρώσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – «Διόφαντος».

Τα Πειραματικά Σχολεία λειτουργούν με διαφορετικές και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας σε σχέση με τα συμβατικά σχολεία. Τα μαθήματα εκτός από ύλη μπορεί να διαφέρουν και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως ωράριο, οδηγίες λειτουργίας, επιπλέον μαθήματα κλπ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό τους η επιλογή εξαιρετικών εκπαιδευτικών και η εισαγωγή μαθητών με κλήρωση, αντίθετα με τα συμβατικά σχολεία όπου η εισαγωγή γίνεται με βάση τις επιδόσεις στις εξετάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ