Κανό Κρήτη: Μπουρίνι έσπρωξε τους δύο φίλους στα ανοιχτά

Κανό Κρήτη: Μπουρίνι έσπρωξε τους δύο φίλους στα ανοιχτά

Καταδίκη Κρήτη: Άγρια κακοκαιρία επικράτησε καταρρίπτοντας δύο φίλους στη θάλασσα
Καταστροφικό κακοκαιρικό μέτωπο προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων που έκαναν καγιάκ στα ανοιχτά της Κρήτης, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σφακίων.

Απότομη κακοκαιρία φάνηκε να είναι η αιτία για τον θάνατο των καγιακιστών από τα Σφακιά, οι οποίοι αγνοούνταν και κατέληξαν νεκροί μετά από διάσωση πριν λίγες ώρες. Σύμφωνα με το creta24.gr, εντοπίστηκε αρχικά το καγιάκ του ενός και έπειτα ο ίδιος νεκρός, μετά βρέθηκε και ο δεύτερος φίλος. Όταν συνειδητοποίησαν την κατάσταση, επικοινώνησαν με αρχές και έναν φίλο, χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν πολεμικά σκάφη, αλλά και τοπικοί πολίτες και αποσταλκαν δύο ελικόπτερα, ένα από την πολεμική αεροπορία και ένα από το πολεμικό ναυτικό, καθώς το σύμβολο τους εντοπίστηκε 1,5 ναυτικό μίλι ανατολικά των Σφακίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Ζερβό, ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να σε παρασύρει στη θάλασσα και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Η περιοχή μάλιστα έχει δεχτεί παρόμοιες προσβολές και στο παρελθόν. παρά την άμεση αντίδραση αρχών και πολιτών ήταν αδύνατη η σωτηρία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ