Κακοκαιρία Daniel Ελλάδα: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες – Οι περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες

Κακοκαιρία Daniel Ελλάδα: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες – Οι περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες

Η κακοκαιρία Daniel αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Αυτή η κακοκαιρία προκαλείται από την ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ηπειρωτική χώρα. Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα και να διαρκέσει για τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr. Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από πλημμύρες είναι η Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ανατολικά τμήματα Ν. Λάρισας), οι Σποράδες, η Πιερία, η ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία), η ανατολική Πελοπόννησος (δυτική Κορινθία, Αργολίδα, ανατολική Αρκαδία) και η νοτιοδυτική Πελοπόννησος (Μεσσηνία).

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι στην περιοχή της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας (Πήλιο), αναμένονται πάνω από 500 mm βροχής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου.

Ενίσχυση των ανέμων

Οι ανέμοι αναμένεται να ενισχυθούν σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ) κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Επίσης, θα παρατηρηθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη, αλλά από τις βραδινές ώρες θα αρχίσει να υπάρχει βελτίωση του καιρού. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία θα είναι ακραία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ