Ηλεκτρικά λεωφορεία Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Σύντομα στη διάθεση του κοινού

Ηλεκτρικά λεωφορεία Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Σύντομα στη διάθεση του κοινού

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι διαθέσιμα για το κοινό σύντομα. Σύμφωνα με τη σύμβαση, πρέπει να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές διαδρομές χωρίς επιβάτες για να ετοιμαστούν για την επίσημη εναρμόνιση με την καθημερινή κυκλοφορία. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία YUTONG E12, συνολικά 250, αναμένεται να προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία στους επιβάτες, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία, μήκους 12 μέτρων με χωρητικότητα 75 επιβατών, φορτίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχουν αυτονομία περίπου 180 χιλιομέτρων. Τα υψηλών προδιαγραφών λεωφορεία διαθέτουν πλήρες σύστημα ασφαλείας, έξυπνο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, καθώς και πληθώρα άλλων τεχνολογικών λύσεων για την ασφάλεια και την ευστάθειά τους.

Η εισαγωγή των ηλεκτρικών λεωφορείων στις πόλεις αποτελεί τμήμα της στρατηγικής για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και συμβάλλει στη σύγχρονη προσέγγιση των δημόσιων συγκοινωνιών. Η επόμενη ημέρα των Συγκοινωνιών φαίνεται να πλησιάζει, ενώ η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμά της με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ