Η τραγωδία της ανήλικης που κακοποιήθηκε από 12 άνδρες και ο θάνατος του πατέρα

Η τραγωδία της ανήλικης που κακοποιήθηκε από 12 άνδρες και ο θάνατος του πατέρα

Το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποκάλυψε την τραγική ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησης μιας ανήλικης στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το καλοκαίρι του 2023 δέχτηκαν ανώνυμες κλήσεις αναφορικά με την εξαρτημένη από σεξουαλική εκμετάλλευση της 15χρονης κοπέλας από αλλοδαπούς και ημεδαπούς. Ενημέρωσαν τις Αρχές για το περιστατικό και εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για έρευνα των συνθηκών διαβίωσής της.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Το ίδρυμα ενημέρωσε ότι δέχτηκε ανώνυμη αναφορά για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από αλλοδαπούς και ημεδαπούς στο Ρέθυμνο. Ανακοίνωσε αμέσως το περιστατικό στις αρμόδιες Αρχές και συνεργάστηκε με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

ασπρόμαυρη φωτογραφία του αριστερού ποδιού ατόμου

Άμεση επέμβαση

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου αντέδρασε άμεσα στην υπόθεση, αφού οι ανώνυμες αναφορές για παρόμοια περιστατικά συχνά δεν λαμβάνουν επαρκή προσοχή από τις Αρχές. Η οργανωμένη προσπάθειά τους οδήγησε στον εντοπισμό της 15χρονης και στη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσής της, ύστερα από εισαγγελική εντολή.

γυναίκα με λευκό μπλούζα μακρύ μανίκι

Στο 2023, ο «Χαμόγελος του Παιδιού»:

Είχε αναφορές κακοποίησης για 2.362 παιδιά, δηλαδή 6 ανά ημέρα.

Από αυτά, 970 παιδιά υπέφεραν σωματική κακοποίηση, ενώ μόνο 92 υπέφεραν σεξουαλική κακοποίηση.

Δέχτηκε 82 κλήσεις την ημέρα για παιδιά που ήταν σε άμεσο κίνδυνο λόγω κακοποίησης.

Υποστήριξε 808 παιδιά που είχαν ενεπλακεί σε περιστατικά trafficking.

Ο Οργανισμός επιμένει πως τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών πρέπει να διερευνώνται αμέσως από τις Αρχές. Κάθε παιδί πρέπει να νιώθει ασφαλές και προστατευμένο, ενώ η κοινωνία πρέπει να μιλά ανοιχτά για τέτοια θέματα, ώστε να αποτρεπθούν οι επιπτώσεις της κακοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ