Η Lockheed Martin και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία παραδίδουν το δέκατο F-16V στην Πολεμική Αεροπορία

Η Lockheed Martin και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία παραδίδουν το δέκατο F-16V στην Πολεμική Αεροπορία

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) παρέλαβε το 10ο αναβαθμισμένο μαχητικό αεροσκάφος F-16 στη νέα διαμόρφωση “Viper”, ανακοίνωσαν η Lockheed Martin και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Η διαμόρφωση “Viper” προσφέρει αυξημένες δυνατότητες ασφαλείας, δικτύωσης και αισθητήρων, επιτρέποντας στην ΠΑ να αντιμετωπίζει απειλές και να υποστηρίζει αποστολές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εργασίες αναβάθμισης διεξάγονται στην Ελλάδα με την καθοδήγηση της Lockheed Martin, που έχει συνεργασία με την ΕΑΒ εδώ και πολλά χρόνια. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Lockheed Martin έχει ήδη προσφέρει οικονομικά οφέλη άνω του 1 δις δολαρίων στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία. Συνολικά, αναμένεται να αναβαθμιστούν 84 αεροσκάφη F-16 στη διαμόρφωση “Viper” έως το 2027.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση νέων συστημάτων ασφαλείας, όπως το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης στο έδαφος (AGCAS) και το σύστημα επαναφοράς ελέγχου από το χειριστή (PARS). Επιπλέον, προβλέπεται η αναβάθμιση του ραντάρ, του υπολογιστή αποστολών, των συστημάτων μεταφοράς δεδομένων, των οθονών πληροφοριών, καθώς και τη δυνατότητα Link-16. Η ελληνική ΠΑ έχει ήδη λάβει συνολικά 170 αεροσκάφη F-16 από το 1989.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ