Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο και τις πλημμύρες

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο και τις πλημμύρες

Μία φωτογραφία από το Αεροδρόμιο του Στεφανοβίκειου του Βόλου, όπου εδρεύει η 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού, δείχνει πολλά ελικόπτερα τύπου “Χιούι” (UH-1H Iroquois) να βρίσκονται μέσα στα νερά που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στην Μαγνησία. Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν υποστηρίζουν ότι η βάση του Στεφανοβικείου είχε πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση.

Ωστόσο, αυτό που δεν ισχύει είναι η δήλωση ότι τα ελικόπτερα “Χιούι” θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έρευνα και διάσωση στις πλημμυρισμένες περιοχές. Τα ελικόπτερα αυτού του τύπου δεν διαθέτουν τον ειδικό μηχανισμό χόιστ που απαιτείται για να προσεγγίσουν οι διασώστες τους πλημμυρισμένους μέσω συρματόσχοινου.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δηλώνει ότι τα ελικόπτερα που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ανενεργά και ότι όλα τα επιχειρησιακά ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας είναι ασφαλή. Επιπλέον, ανακοινώνει ότι όλα τα ελικόπτερα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Αεροδρομίου Στεφανοβικείου, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας. Ορισμένα ελικόπτερα τύπου UH-1H μετακινήθηκαν και αποσύρθηκαν λόγω της παλαιότητάς τους.

Για την ακρίβεια, η κατάσταση στο Στεφανοβίκειο παραμένει επιχειρησιακή και παρακολουθείται συνεχώς. Εάν απαιτηθεί, μπορούν να γίνουν μεταφορές σε άλλες βάσεις της περιοχής σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν οριστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ