Γυμναστής Ασπρόπυργος: Προκαλούν σοκ οι καταγγελίες των μαθητών

Γυμναστής Ασπρόπυργος: Προκαλούν σοκ οι καταγγελίες των μαθητών

Τη Δευτέρα (6/11) συνελήφθη στο Ασπρόπυργο ένας 30χρονος γυμναστής σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, μετά από καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλεί συστηματικά τα παιδιά τους. Ο 30χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έχει αναπηρία 67% λόγω διαταραχής Asperger. Η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία του Ασπροπύργου, με τις καταγγελίες να αυξάνονται συνεχώς. Το περασμένο απόγευμα, πριν από τη σύλληψη του γυμναστή, γονείς μαθητών συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, καθώς είχαν ενημερωθεί για τις κατηγορίες ότι ο 30χρονος εκτελεί συχνές απαγορευμένες ενέργειες κατά τη διάρκεια του μαθήματος Γυμναστικής.

Οι γονείς καταγγειλαν τον 30χρονο γυμναστή

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, όταν γονείς δέχτηκαν παράπονα από τουλάχιστον 50 παιδιά, σύμφωνα με τα οποία ο γυμναστής χρησιμοποιούσε απαγορευμένες τεχνικές και εκτελούσε περίεργες πράξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μια μητέρα κατήγγειλε ότι ο γυμναστής υποσήκωσε το μπλουζάκι της κόρης της για να ελέγξει αν είχε κάποιο τραύμα.

«Τα έβλεπε, αλλά δεν πειθόντουσαν»

Ένας πατέρας του δημοτικού σχολείου, μίλησε σήμερα το πρωί στο ΑΝΤ1 για τις σοκαριστικές καταγγελίες που αυξάνονται συνεχώς ενάντια στον 30χρονο γυμναστή. «Η κόρη μου παραπονέθηκε ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος την πρόσβαλε με τα γαργαλήματά του. Προς τη γνώση μου, υπάρχουν περισσότερα από 50 παιδιά που έχουν κάνει παράπονα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συγκεντρώθηκε και άλλοι γονείς έκαναν περισσότερες αποκαλύψεις. Χθες πήγαμε στο σχολείο και τον αντιμετωπίσαμε. Τότε αρνήθηκε, αλλά κατά την πληροφόρησή μου, τελικά παραδέχτηκε. Εμείς είχαμε πληροφορηθεί λίγο νωρίτερα. Η διοίκηση ενημέρωσε ότι είναι ένας παράξενος άνθρωπος και του είχαν γίνει συστάσεις, αλλά εκείνος συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει», κατήγγειλε ο πατέρας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γυμναστής «κλείδωνε τα παιδιά μέσα στην τάξη υπό ηλιοφάνεια και δεν τα άφηνε να βγουν έξω. Τους τιμωρούσε», ενώ επισήμανε ότι «επικοινώνησα με τον διευθυντή, δεν γνώριζε το συμβάν, είχε δει κάποια πράγματα, του είχαν γίνει συστάσεις, αλλά συνέχισε να κάνει αυτό που ήθελε».

«Μου ζήτησε να κάτσω στα πόδια του»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι υπάρχει καταγγελία από γονέα ότι ο 30χρονος έβαλε το παιδί του να κάτσει στα πόδια του, ενώ παράλληλα έλεγε στους μαθητές ότι αν οι γονείς τους χωρίσουν, θα τους δώσουν ναρκωτικά. «Στην τάξη της κόρης μου, στην 4η Δημοτικού, τους έλεγε ‘αν χωρίσουν οι γονείς σας, ψάξτε τις τσάντες σας μήπως έχετε ναρκωτικά, γιατί έτσι κάνουν οι γονείς που χωρίζουν’. Η κόρη μου μου το είπε, αλλά το έλεγε και σε άλλες τάξεις. Έχει αναφερθεί από παιδί ότι παίζοντας ‘κρεμάλα’ πάνω στον πίνακα έγραψε για ένα παιδί της τάξης ότι είναι ‘γκέι’ και ‘ανώμαλος’», αναφέρει η κ. Νικολέτα Κατηγιόρανη και επιβεβαιώνει πως όλες οι καταγγελίες έχουν το ίδιο περιεχόμενο.

sxoleio1 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ