Γηροκομείο Ηράκλειο: Αθλητικό πηγαδάκι κοντά στην Παναγία Παρισών

Γηροκομείο Ηράκλειο: Αθλητικό πηγαδάκι κοντά στην Παναγία Παρισών

Γηροκομείο Ηράκλειο: Η οικογένεια ενός 92χρονου άτομου βρίσκεται σε σοκ καθώς η γυναίκα πρόσφατα κατανάλωσε καθαριστικό αντί για νερό, καταλήγοντας σε τραγικές συνέπειες.

Σοκ σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, αφού, όπως καταγγέλλεται, 92χρονη τρόφιμος ήπιε καθαριστικό αντί για νερό, με μοιραία κατάληξη για τη ζωή της. Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία, μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretalive.gr. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τη Δευτέρα, ωστόσο η Αστυνομία ενημερώθηκε σήμερα, οπότε και διενεργείται έρευνα σε βάθος προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως υπό ποιες συνθήκες η άτυχη τρόφιμος ήπιε καθαριστικό αντί για νερό. Αναφέρεται ωστόσο ότι στην πρωινή φαρμακοδοσία που γίνεται στους τρόφιμους, αντί για νερό δόθηκε στη γυναίκα το καθαριστικό υγρό το οποίο ήταν μέσα σε μπουκάλι που φέρει ετικέτα νερού.

Οι πληροφορίες του ίδιου μέσου αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου. Η οικογένεια της 92χρονης βρίσκεται σε σοκ και ήδη έχει υποβάλει μήνυση για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Βαρύ όμως είναι το κλίμα και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Τώρα αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα από τη νεκροψία-νεκροτομή και τις τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου της άτυχης γερόντισσας.

girokomeio2

Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης και δύο εργαζόμενες γηροκομείου

Η καταγγελία έγινε την Τρίτη (5/12) στην Αστυνομία η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου, η 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη αλλά και η 23χρονη νοσηλεύτρια, η οποία φέρεται να έδωσε στην 92χρονη το μπουκαλάκι που περιείχε το καθαριστικό υγρό. Οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει σαφή εικόνα για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στον εισαγγελέα Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθούν, οι τρεις συλληφθέντες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σε βάρος του 53χρονου ιδιοκτήτη του γηροκομείου σχηματίστηκε δικογραφία και για παράνομη λειτουργία της δομής, καθώς υπήρχε από τις 16 Ιουνίου του 2023 απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, για διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Είχε προηγηθεί έλεγχος από τους αστυνομικούς και είχε κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ