Διάσπαρτες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – Βελτιωμένη εικόνα στην Ηλεία

Διάσπαρτες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – Βελτιωμένη εικόνα στην Ηλεία

Συνολικά 41 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι περισσότερες πυρκαγιές έχουν ήδη τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η κατάσταση βελτιώνεται και στην Ηλεία. Ωστόσο, η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη στην Καστοριά.

Κατάσβεση στην Κορινθία

Η φωτιά στην περιοχή Μαψός Κορινθίας έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα και αεροσκάφη για να ελέγξουν την πυρκαγιά. Επίσης, η κατάσβεση της φωτιάς στο Τρίλοφο Καστοριάς συνεχίζεται, με τη συμμετοχή πυροσβεστών και ενός ελικοπτέρου.

Φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα, Μαγνησία

Οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία βρίσκονται υπό έλεγχο. Οι ισχυρές δυνάμεις επίγειας κατάσβεσης συνεχίζουν την επιτήρηση της κατάστασης.

Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ οι πυροσβεστικές υπηρεσίες όλης της χώρας παραμένουν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τυχόν εκδηλώσεις νέων πυρκαγιών.

Προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Οι αρχές διενεργούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης και εντατικοποιούν τις ετοιμότητες για την αντιμετώπιση των κινδύνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ