Φωτιές σήμερα στην Ελλάδα 1η Ιουλίου: Συναγερμός σε Κω και Χίο

Φωτιές σήμερα στην Ελλάδα 1η Ιουλίου: Συναγερμός σε Κω και Χίο

Φωτιές στην Ελλάδα σήμερα, 1η Ιουλίου: Ειδοποιήσεις από το 112 σε Κω και Χίο – Οι πυρκαγιές σε Μονεμβασιά και Ηράκλειο Κρήτης δεν εμφανίζουν ενεργό μέτωπο.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές βρίσκονται σε μια σκληρή μάχη με τις φλόγες για μια ακόμη ημέρα. Η προσπάθειά τους επικεντρώνεται κυρίως στις περιοχές της Κω και της Χίου, όπου η φωτιά συνεχίζει να προκαλεί ζημιές, ενώ οι πυρκαγιές σε Μονεμβασιά και Ηράκλειο Κρήτης δεν φέρουν ενεργό μέτωπο αυτήν τη στιγμή. Στην Κω, η πυρκαγιά εξακολουθεί να εξελίσσεται με συνδρομή έξι αεροσκαφών και τριών ελικοπτέρων, καθώς και με τη συνεισφορά 26 πυροσβεστών και 8 οχημάτων στο έδαφος.

Πέρα από τους επαγγελματίες, υπάρχει επίσης η υποστήριξη εθελοντών, μηχανημάτων και υδροφόρων ΟΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σημεία καύσης είναι διασκορπισμένα. Επιπλέον, σύμφωνα με αναφορές από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή της Καρδάμαινα στην Κω και δεν έχουν οχήματα μπορούν να εκκενώθουν με λεωφορεία, σύμφωνα με ειδοποίηση που έλαβαν μέσω 112.

Κλήση στο 112

Η πυρκαγιά στην Χίο ξέσπασε σήμερα το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα. Άμεσα αντιμετωπίστηκε με τη συμμετοχή επίγειων και εναέριων μέσων. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με συνδρομή από υδροφόρες. Η υπηρεσία 112 ενεργοποίησε μηνύματα για τις πυρκαγιές τόσο στην Κω όσο και στην Χίο.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που καταγράφονται σήμερα στις φωτιές της Ελλάδας. Ελπίζουμε σε γρήγορη εξουδετέρωση των πυρκαγιών και στην ασφαλή εκκένωση των περιοχών που επηρεάζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ