Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Οι πυροσβέστες πολεμούν τις αναζωπυρώσεις – Συνολικά 81 φωτιές

Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Οι πυροσβέστες πολεμούν τις αναζωπυρώσεις – Συνολικά 81 φωτιές

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν 81 πυρκαγιές που εξακολουθούν να καίνε τη χώρα, ενώ το προηγούμενο 24ωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες φωτιές, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στην Πάρνηθα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν εναντίον των αναζωπυρώσεων, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
  • Στον Έβρο, λόγω των αναζωπυρώσεων που προέκυψαν στην ευρύτερη περιοχή, εστάλη μήνυμα στο 112 για την εκκένωση των κατοίκων των περιοχών Γιαννούλη προς την περιοχή Σουφλί και των κατοίκων της περιοχής Σιδηρώ προς την περιοχή Μέγα Δέρειο.
  • Στο Τσικράκι Φαρσάλων, 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Τα υδροφόρα ΟΤΑ και τα μηχανήματα έργου παρέχουν επίσης υποστήριξη.

Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία παρέχει συνδρομή

Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία παρέχει συνδρομή στην κατάσβεση των φωτιών. Δυνάμεις από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Αλβανία και Σερβία βρίσκονται σε επιχειρησιακή δράση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, ενώ οι Περιφερειακές Αρχές, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία διαθέτουν επίσης δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Τα αίτια των φωτιών ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι επιδημίες περιπολίες και οι αεροπειρατείες συνεχίζονται.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια.

pyrosvestiki

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ