Στα Χανιά, η προσπάθεια να κάψουν τον Ιούδα όπως κάνουν κάθε Πάσχα κατέληξε σε μεγάλο πρόβλημα για το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας. Η φωτιά ξέφυγε και έφτασε μέχρι το σχολείο, προκαλώντας ζημιές σε πέργκολα, αυλή και μια αίθουσα. Ευτυχώς, κανείς δεν κινδύνεψε, αλλά η τοπική κοινωνία ταράχτηκε από το συμβάν μέσα στην πασχαλινή ατμόσφαιρα.
Φωτιά από το έθιμο έκαψε σχολικό χώρο
Έγινε μεγάλη αναστάτωση όταν οι νέοι μαζέψαν ξύλα και κλαδιά στον χώρο του σχολείου για το έθιμο. Η διεύθυνση είχε προειδοποιήσει τις αρχές για τους ανηλίκους που έφερναν υλικά εκεί, φοβούμενη ότι κάτι θα πάει στραβά. Πριν ανάψει η φωτιά, υπήρξε και σύγκρουση με κάτοικο της περιοχής, που έκανε το κλίμα ακόμα πιο τεταμένο.
Μετά το περιστατικό, ομάδες του Δήμου Χανίων έτρεξαν στο σχολείο για να καθαρίσουν την αυλή και να δουν πόσες ζημιές έγιναν. Θα φτιάξουν γρήγορα την αίθουσα και τις άλλες φθορές, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν κανονικά μετά το Πάσχα. Το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας μένει κλειστό τώρα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμο σύντομα.
Πυροσβέστες ερευνούν τις ευθύνες
Η Πυροσβεστική στα Χανιά ξεκίνησε έρευνα μόνη της για τη φωτιά που χτύπησε δημόσιο κτίριο. Ψάχνουν πώς ξέφυγε η πυρκαγιά από την καύση του Ιούδα και αν κάποιος έφταιξε που εξαπλώθηκε. Οι Χανιά ζουν τέτοια έθιμα κάθε χρόνο, αλλά αυτή τη φορά το έθιμο έγινε επικίνδυνο και χρειάστηκε γρήγορη επέμβαση.

