Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώνονται κατασκηνώσεις ενώ ο καπνός καλύπτει τον ουρανό

Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώνονται κατασκηνώσεις ενώ ο καπνός καλύπτει τον ουρανό

Μία μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Καλλιθέα Λουτρακίου. Ο καπνός έχει καλύψει εντελώς τον ουρανό και έχουν εκδοθεί εντολές για την εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνης. Αρχίσει ήδη η εκκένωση κατοικιών και της κατασκήνωσης sport camp.

Προτεραιότητα είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης, όπου βρίσκονται περίπου 800 παιδιά, ενώ τα παιδιά μεταφέρονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου. Σύμφωνα με αναφορές, οι φλόγες έχουν φτάσει σε κάποιες κατοικίες.



Μήνυμα από το 112 για την πυρκαγιά

Έχει σταλεί μήνυμα από το 112 με οδηγίες να γίνει εκκένωση προς το Λουτράκι για όσους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη και Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος. Επιπλέον, υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, σημειώθηκε προσωρινή διακοπή του ρεύματος στην Καλλιθέα, προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των γεωτρήσεων που εξυπηρετούν το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού λόγω της έκτακτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ