Σερίφηδες στον Έβρο: Ο άνδρας που “συνέλαβε” μετανάστες τονίζει ότι ήθελε να τους βοηθήσει

Σερίφηδες στον Έβρο: Ο άνδρας που “συνέλαβε” μετανάστες τονίζει ότι ήθελε να τους βοηθήσει

Ένας άνδρας που αποκαλείται “σερίφης του Έβρου” και κατηγορήθηκε ότι συνέλαβε μετανάστες, αφέθηκε ελεύθερος μετά το τελεσίγραφο, καθώς δεν προσήχθη πια αυτοφώρως. Στην περιγραφή του συμβάντος σε ένα βίντεο το οποίο ανέβασε στο διαδίκτυο, ο ίδιος αναφέρει ότι ήθελε να βοηθήσει τους μετανάστες, οι οποίοι φαινόντουσαν τραυματισμένοι με εγκαύματα από τις φωτιές. Ο άνδρας υποστηρίζει ότι προσπάθησε επανειλημμένα να καλέσει βοήθεια και να φροντίσει τις πληγές τους. Ο ίδιος καλεί τους μετανάστες να καταθέσουν για να αποδειχθεί η αλήθεια.

«Ήθελα να τους βοηθήσω, είχαν εγκαύματα»

Σύμφωνα με τον άνδρα, ποτέ δεν χρησιμοποίησε βία κατά των μεταναστών που φαίνονται στο βίντεο να είναι στο έδαφος, αλλά αντιθέτως τους εντόπισε σε άσχημη κατάσταση με εγκαύματα από τις πυρκαγιές. Τονίζει επίσης ότι έκανε πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει με την αστυνομία για βοήθεια. Ο άνδρας αναφέρει στο βίντεο τα προβλήματα που αντιμετώπισε προσπαθώντας να επικοινωνήσει με την αστυνομία και κριτικάρει τον στρατό και την πυροσβεστική διότι καθόταν αδρανής καθώς ο τόπος καίγονταν. Ο άνδρας καλεί για μια δικαστική έρευνα για να εξακριβωθεί η αλήθεια σχετικά με το περιστατικό.

Ο «σερίφης» ανήρτησε το παρακάτω μήνυμα τη Δευτέρα:

«Κώδικας Ποινικής Δικονομίας άρθρα 275 – 279 (4620/2019)

Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε δράστη για αυτόφορα κακουργήματα και πλημμελήματα και να τον παραδίδουν άμεσα στον εισαγγελέα!!!
Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ. Είναι ποινικό αδίκημα… Και όπως βλέπετε έχει δικαίωμα ο καθένας Έλληνας να παραδίδει στον εισαγγελέα και στις αρχές όσους έρχονται παράνομα στην χώρα».

post valantis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ