Κατηγορίες απόπειρας εμπρησμού εναντίον μεταναστών στην Έβρο: Ελεύθεροι οι 13 κατηγορούμενοι

Κατηγορίες απόπειρας εμπρησμού εναντίον μεταναστών στην Έβρο: Ελεύθεροι οι 13 κατηγορούμενοι

Οι κατηγορίες για εμπρησμό κατά των 13 μεταναστών που είχε αιχμαλωτίσει ένας αυτοαποκαλούμενος “σερίφης” στην περιοχή του Έβρου απορρίφθηκαν και όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτή την είδηση ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι εννέα μετανάστες (οκτώ Σύριοι και ένας Πακιστανός) που είχαν προσαχθεί στον εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Πριν από αυτό, την Παρασκευή, τέσσερις ακόμη μετανάστες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, αν και αντιμετώπιζαν τις ίδιες κατηγορίες, μετά την αιχμαλώτισή τους από τον “σερίφη”.

Παρέμβαση της Αρείου Πάγου για το περιστατικό με τους μετανάστες

Η εισαγγελέας της Αρείου Πάγου ζήτησε την έρευνα του περιστατικού για τα αδικήματα βιαιοπραγίας, εκθέσεως σε κίνδυνο και αρπαγής, αναφέροντας ότι “ταυτόχρονα υπάρχουν ανησυχητικά φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά των μεταναστών, όπως αυτό που περιγράφεται στα δημοσιεύματα, όπου ένας επίδοξος ανάδοχος από την Αλεξανδρούπολη κλείδωσε προσφυγικούς ως σαρδέλες, “25 κομμάτια”, όπως αναφέρει, σε ένα κλειστό φορτηγό, δημοσιοποιώντας ένα βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, όπου ακούγεται να κατηγορεί τους μετανάστες ότι “θα μας κάψουν” και προκαλεί άλλους να εμπλακούν σε ρατσιστικές επιθέσεις, καλώντας τους να οργανωθούν και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του”.

Η Γεωργία Αδειλίνη αναφέρεται σε μια εγκληματική οργάνωση πίσω από τους εμπρησμούς και για αυτόν τον λόγο ζητεί τη διερεύνηση αδικημάτων όπως ο σχηματισμός, η ένταξη και η διοίκηση μιας εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ