Έρευνα από τον Αρεό Πάγο για τις δηλώσεις του Μπέου κατά του Κασελάκη

Έρευνα από τον Αρεό Πάγο για τις δηλώσεις του Μπέου κατά του Κασελάκη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έχει αποφασίσει να δρομολογήσει έρευνα για τις δηλώσεις του δημάρχου του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασελάκη. Συγκεκριμένα, ζήτησε από την εισαγγελέα πρωτοδικείου του Βόλου να διερευνήσει εάν ο κ. Μπέος παραβίασε τον νόμο 4285/2014, που αφορά το ρατσισμό, με τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους και την πιθανή πρόκληση βίας και μίσους προς αυτούς.

Η παραγγελία της εισαγγελέα:

«Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του δημάρχου του Βόλου, που έγινε χθες σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια, με το εξής περιεχόμενο: “Δηλαδή κύριε Κασελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε πούστηδες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε” , να ερευνήσετε τυχόν παραβίαση του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014».

Η συγκεκριμένη δήλωση του δημάρχου, όπως ερμηνεύεται, στοχοποιεί άτομα που ανήκουν στην ομοφυλοφιλική κοινότητα και αρνείται σε αυτά το δικαίωμα να υπάρχουν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και τις επιδιώξεις τους, δημιουργώντας κίνδυνο για διακρίσεις, μίσος και βία κατά αυτής της ομάδας ατόμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ