Επίθεση στο Γκάζι: Οκτώ άνδρες συλλήφθηκαν, πώς ενεργούσαν

Επίθεση στο Γκάζι: Οκτώ άνδρες συλλήφθηκαν, πώς ενεργούσαν

Οκτώ άντρες, Έλληνες και Αλβανοί, συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και κατηγορήθηκαν -κατά περίπτωση- για σοβαρό τραυματισμό, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών, καθώς και συμμετοχή σε επεισόδια με οπαδικό κίνητρο. Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, ως “μπράβοι” σε δύο νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι, εμπλέκονταν σε περιστατικά τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου. Επίσης, είχαν ενεργό συμμετοχή σε επεισόδια με οπαδικό κίνητρο.

Τον Ιούνιο του 2022, τρία μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας πέτρες, πλαστικά καθίσματα, φωτοβολίδες και πυροσβεστήρες, τραυματίζοντας δύο ενστόλους, ενώ τον Φεβρουάριο, δύο κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν σε πυροβολισμό σε γήπεδο στον Ασπρόπυργο.

Κατασχέθηκαν πληθώρα αντικειμένων

Μεταξύ των κατασχέσεων περιλάμβανονται ποικίλα αντικείμενα, όπως όπλα, ναρκωτικές ουσίες και χρήματα. Επτά από τους κατηγορούμενους έχουν παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών, εκβιάσεων και παραβιάσεις των νόμων περί όπλων.

Προεπιθετικό περιστατικό

Σε ένα περιστατικό στις 16ης Σεπτεμβρίου, μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν σε παρέα που γιόρταζε γενέθλια, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Οι επιθέσεις τους είχαν συμβεί και σε προηγούμενα περιστατικά, κατά τα οποία φορούσαν πιστόλια. Επίσης, τον Ιούνιο πραγματοποίησαν επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις και προκάλεσαν επεισόδια σε αγώνα ποδοσφαίρου. Αυτά τα γεγονότα αποτελούν μόνο ένα μέρος των εγκληματικών ενεργειών στις οποίες ενεπλέχθη η συμμορία.

dias 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ