ΕΟΦ: Προειδοποίηση για μη εγκεκριμένα προϊόντα διατροφής στο διαδίκτυο

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για μη εγκεκριμένα προϊόντα διατροφής στο διαδίκτυο

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εκπέμπει προειδοποίηση σχετικά με την επικίνδυνη φύση των συμπληρωμάτων διατροφής SOMATOMAX και ECDISTEN της εταιρείας Hi-Tech Pharmaceuticals που πωλούνται μέσω διαδικτύου. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες που τα καθιστούν μη εγκεκριμένα φάρμακα και δεν έχουν αναγνωριστεί ως συμπληρώματα διατροφής από τον ΕΟΦ.

Κίνδυνοι για την υγεία

Η χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα ή να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Η προειδοποίηση αυτή βασίζεται σε πληροφορίες από την Ουγγαρία μέσω του Δικτύου για την Καταπολέμηση της Απάτης στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Επιπλέον, το προϊόν Arize Herbal Dietary Supplement caps που διατίθεται στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου περιέχει τη φαρμακευτική ουσία nortadalafil, η οποία έχει αναγνωριστεί ως μη εγκεκριμένο φάρμακο με ψευδή παρουσίαση. Η χρήση της μπορεί να είναι επικίνδυνη λόγω των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με αυτή.

Προϊόντα με μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες

Τα προϊόντα Sustain caps και Schwinnng caps που πωλούνται στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου περιέχουν τα φάρμακα tadalafil και nortadalafil, επίσης μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες. Η ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Ο ΕΟΦ προτρέπει τους καταναλωτές να μη χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω προϊόντα αν τα λάβουν και να ενημερώσουν τον ίδιο. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη σημασία της αγοράς προϊόντων υγείας από αξιόπιστες πηγές, αναφέροντας τον κίνδυνο που ενέχει η αγορά από αναξιόπιστες πηγές όπως το διαδίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ