Ένας παγετώνας ξεκινά από σήμερα στη χώρα: Ξεκινά επίθεση δύο “ψυχρών” μαζών αέρα.

Ένας παγετώνας ξεκινά από σήμερα στη χώρα: Ξεκινά επίθεση δύο “ψυχρών” μαζών αέρα.

Η καιρική κατάσταση θα επιδεινωθεί σύμφωνα με την ενημέρωση του έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού βασιζόμενο στα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, και πραγματικά δύο κυκλώνες, ο πρώτος από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και ο δεύτερος από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) έως την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Τα πλέον έντονα φαινόμενα αναμένεται να προκύψουν από τον δεύτερο κυκλώνα. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη διάρκεια της διήμερης περιόδου Κυριακής – Τρίτης (περίπου 10 βαθμούς Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά περίπτωματα της χώρας από τη Θεσσαλία και προς τα νότια. Θα υπάρξουν επομένως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα.

Αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα παρουσιαστούν στις ακόλουθες περιοχές:

α) Στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (28-01-24), ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.

β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Αναμένεται να ενταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Αναμένεται να υπάρξουν επίσης χιονοπτώσεις στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Αναμένεται επίσης ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από το βράδυ. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη (30-01-24) ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ