Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Προβλέπονται καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνοί και ισχυροί άνεμοι

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Προβλέπονται καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνοί και ισχυροί άνεμοι

Έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για επιδείνωση καιρού με έντονες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η επιδείνωση αναμένεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11) έως το αργό βράδυ του Σαββάτου (11/11), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία χαλαζοπτώσεων και συχνών κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσουν την κεντρική και βόρεια Ελλάδα καθώς και το Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στη θάλασσα αναμένεται να είναι ενισχυμένοι.

Στην επιδείνωση του καιρού περιλαμβάνονται:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Την Παρασκευή (10/11)

Από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Το Σάββατο (11/11)

Από τις πρωινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και στα Κύθηρα, ενώ από το μεσημέρι θα επηρεάσουν την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ αναμένεται να πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόγνωση του καιρού είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), με ενημέρωση κάθε δώδεκα ώρες. Επιπλέον, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ