Έκρηξη στον Πειραιά: Το κέντρο του προορισμού βομβαρδίστηκε

Έκρηξη στον Πειραιά: Το κέντρο του προορισμού βομβαρδίστηκε

Το κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020.

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ένα κτίριο στο κέντρο του Πειραιά, όπου στεγάζονται καταστήματα και γραφεία. Το περιβάλλον θυμίζει μια περιοχή που έχει υποστεί βομβαρδισμό, με ένα κατάστημα να καταστρέφεται ολοσχερώς και μεγάλες ζημιές σε άλλα μαγαζιά και σπίτια σε κοντινή απόσταση. Επίσης, έγινε δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει την στιγμή της έκρηξης του εκρηκτικού μηχανισμού από απόσταση. Σύμφωνα με πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός περιλάμβανε βραδύκαυστο φυτίλι, κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Χρονικό του συμβάντος

Η σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 01:15 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος. Άγνωστοι πλησίασαν την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται διάφορα καταστήματα και γραφεία και τοποθέτησαν ένα ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, πιθανότατα σε κάποιο μεταλλικό δοχείο, που περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και βραδύκαυστο φυτίλι. Αστυνομικοί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών συγκέντρωσαν υπολείμματα στο σημείο και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες.

Προηγούμενη έκρηξη κτιρίου

Το κτίριο είχε επίσης γίνει στόχος έκρηξης τον Ιούλιο του 2020. Τότε, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια, προκαλώντας υλικές ζημιές. Αυτήν την υπόθεση είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Στο κτίριο στεγάζονται ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστικά και δικηγορικά γραφεία και καταστήματα.

ekrixi 9

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ