Εγκληματική επίθεση σε βενζινάδικο – Ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας

Εγκληματική επίθεση σε βενζινάδικο – Ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας

Πάνω από 97 σφαίρες από όπλα καλάσνικοφ εντοπίστηκαν στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονικής επίθεσης κατά του Βαγγέλη Ζαμπούνη, η οποία έλαβε χώρα στο Νέο Κόσμο έξω από ένα βενζινάδικο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας υποπτεύονται ότι οι δράστες ενδέχεται να είχαν πυροβολήσει ακόμα περισσότερες φορές, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον θάνατο του στόχου τους. Η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στον τόπο του εγκλήματος θα αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των πυροβολισμών. Επίσης, μία σφαίρα που πιθανόν βγήκε από τους δράστες τρύπησε το τζάμι ενός διαμερίσματος, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμό.

Αιματηρή επίθεση

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια αιματηρή επίθεση με ακριβό συμβόλαιο θανάτου. Εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ και ενδέχεται να άλλαξαν και γεμιστήρες προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δολοφονία του 44χρονου. Ενώ το θύμα φέρει βαρύ οπλισμό, δεν κατάφερε να αντιδράσει αφού οι δράστες προετοίμασαν πολύ προσεκτικά το σχέδιό τους. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα Glock των 9 χιλιοστών καθώς και ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων. Το αυτοκίνητο του θύματος, ένα τζιπ BMW, ήταν θωρακισμένο, ωστόσο οι εκτελεστές τον αιφνιδίασαν κατά την έξοδό του από το βενζινάδικο, ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει στο όχημά του.

Επικίνδυνος εγκληματίας

Ο 44χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές ως μέλος της Greek Mafia, με πλούσιο παρελθόν σε δραστηριότητες όπως ληστείες, απόπειρες δολοφονίας και ένοπλες επιθέσεις. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Εκβιαστών παρακολουθούν προσεκτικά την υπόθεση, έχοντας συλλέξει πληροφορίες από κάμερες στην περιοχή του Νέου Κόσμου, με την υποψία ότι οι δράστες είχαν μελετήσει προσεκτικά τον χώρο και το χρονικό διάστημα πριν την επίθεση.

Εκτιμάται ότι οι δολοφόνοι ήταν τουλάχιστον τρεις, οι οποίοι διέφυγαν με ένα ΙΧ τζιπ που αργότερα βρέθηκε καμένο. Επίσης, αναζητείται μια μοτοσικλέτα η οποία πιθανότατα ανήκε σε ομάδα υποστήριξης των δραστών και εγκαταλείφθηκε στον τόπο του εγκλήματος μετά την επίθεση. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η δολοφονία του 44χρονου αποτελεί το τέλος μιας σειράς εγκλημάτων που ξεκίνησαν στη νύχτα του 2017, με συνεχόμενες δολοφονίες σε υποκοσμικούς κύκλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ