Δύο Νεαροί Ορειβάτες Αγνοούνται στη Γκιώνα: Έναρξη Επιχείρησης Εντοπισμού

Δύο Νεαροί Ορειβάτες Αγνοούνται στη Γκιώνα: Έναρξη Επιχείρησης Εντοπισμού

Δύο νεαροί ορειβάτες εξαφανίστηκαν από την Κυριακή στην περιοχή της Γκιώνας, με τις έρευνες για τη διάσωσή τους να βρίσκονται σε εξέλιξη. Αρμόδιες υπηρεσίες, όπως οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Φωκίδας και η 7η ΕΜΑΚ, έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. Οι δύο ορειβάτες είναι 19 και 20 ετών αντίστοιχα.

Αρχικά, προσπάθησαν να ζητήσουν βοήθεια καλώντας το «112», αλλά η επικοινωνία διακόπηκε ενδεχομένως λόγω έλλειψης μπαταρίας. Ο πατέρας ενός από τους ορειβάτες επικοινώνησε επίσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες εκφράζοντας την ανησυχία για την αγνοούμενη κατάσταση και εκτός από αυτό, σημειώνεται έντονη κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους από εκείνην τη στιγμή.

Η προσοχή των Αρχών εστιάζεται στην αναζήτηση του οχήματος με το οποίο έφτασαν στο σημείο οι δύο ορειβάτες από τη στιγμή του πρώτου σήματος. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εστιάζουν τις έρευνες τους στη Βαθιά Λάκκα, που βρίσκεται στο δρόμο προς Συκιά σε αρκετά υψηλό υψόμετρο. Για τον λόγο αυτό, κλήθηκε να συμμετάσχει η Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ.

GHMnH7tWkAAOmm0

Συνεχής ενημέρωση για την επιχείρηση στη Γκιώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ