Διόδια Λάρισα – κακοκαιρία: Ζήτησαν από κάτοικο να πληρώσει για να πάρει φαγητό και νερό

Διόδια Λάρισα – κακοκαιρία: Ζήτησαν από κάτοικο να πληρώσει για να πάρει φαγητό και νερό

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει σοβαρά την περιοχή του Σοφού στη Λάρισα και μια αγανακτισμένη κάτοικος έκανε καταγγελία ότι της ζητήθηκε να πληρώσει διόδια για να μπορέσει να πάει στην πόλη της Λάρισας και να προμηθευτεί νερό και τρόφιμα. Συγκεκριμένα, αντί να προσφερθεί η απαραίτητη βοήθεια στους πληγέντες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιβάλλει ένα επιπλέον κόστος σε όσους έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κας. Χριστίνας, της ζητήθηκε να πληρώσει διόδια δύο φορές, συνολικά τέσσερα ευρώ, για να μπορέσει να πάει να πάρει νερό και φαγητό για το σπίτι της. Αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη, ειδικά σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως αυτή που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής που πλήττεται από τις πλημμύρες.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει προετοιμάσει τον δημόσιο χώρο για τη διαχείριση μιας κρίσης και δεν έχει κάνει τις κατάλληλες ενέργειες για την προστασία και την ανακούφιση των πληγέντων. Οι κάτοικοι που έχουν ανάγκη από βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και νερό, δεν θα πρέπει να επιβαρύνονται με διόδια και άλλα έξοδα.

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να δώσει την απαραίτητη βοήθεια στους πληγέντες. Οι πληγείσες περιοχές χρειάζονται ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης και άμεση επέμβαση από το κράτος, χωρίς να ζητείται ο οικονομικός φόρτος από τους πληγέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ