Μονομερής αύξηση των διοδίων το 2023: Αντίδραση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μονομερής αύξηση των διοδίων το 2023: Αντίδραση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Η μονομερής απόφαση των παραχωρησιούχων των αυτοκινητοδρόμων για την αύξηση της τιμής των διοδίων τον επόμενο μήνα προκάλεσε αντίδραση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το υπουργείο αναφέρει ότι οι εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους αποφάσισαν να αυξήσουν σημαντικά τα διόδια, παρουσιάζοντας αναξιοπιστία, και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αναστείλει την απόφασή τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι παραχωρησιούχοι ζήτησαν στις 3 Ιουλίου 2023 μια συνάντηση για να συζητήσουν την αναπροσαρμογή των διοδίων για το 2023, βάσει των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης. Ωστόσο, το υπουργείο εκπλήσσεται από την απόφαση των εταιρειών να αυξήσουν τα διόδια χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του υπουργού και χωρίς να συμμετάσχει στις συναντήσεις.

dromos 1

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Οι παραχωρησιούχοι ζήτησαν στις 3 Ιουλίου 2023 μια συνάντηση για την αναπροσαρμογή των διοδίων για το 2023, βάσει των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συσκέφτηκε για να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση που δεν θα επιβαρύνει τους πολίτες το 2023. Ωστόσο, με έκπληξη, οι παραχωρησιούχοι αποφάσισαν ανεξάρτητα την αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία. Το υπουργείο θα κάνει τα πάντα για να αναστείλει τις ενέργειες των εταιρειών.

dromos

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ