Δίκη για το Μάτι στις 22/1: «Ανέφερα στον αρχηγό για 16 σάκους με νεκρούς στις 11 το βράδυ»

Δίκη για το Μάτι στις 22/1: «Ανέφερα στον αρχηγό για 16 σάκους με νεκρούς στις 11 το βράδυ»

Στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ο πρώην αξιωματικός της Πυροσβεστικής Χρήστος Λάμπρης, παραδέχτηκε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό για την παρουσία 16 σάκων με νεκρούς το βράδυ της φωτιάς στο Μάτι. Περιέγραψε επίσης τις σορούς που είδε δίπλα σε αυτοκίνητα και δίπλα στη θάλασσα την ίδια νύχτα αυτή.

Ο κ. Λάμπρης απέδωσε επίσης ευθύνες στα μέσα πυρόσβεσης για την απελπιστική κατάσταση που επικρατούσε και αναφέρθηκε σε ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης. Τονίζοντας πως δεν είχαν εκπαιδευτεί για αυτήν την κατάσταση, περιέγραψε τα σοκαριστικά σκηνικά που συνάντησε.

purkagia

Επιπλέον αναφορές για Ευθύνες και Δικαιολογίες

Άλλοι κατηγορούμενοι, όπως ο διοικητής της υπηρεσίας εναέριων μέσων και ο διοικητής της ΕΜΑΚ, αναφέρθηκαν στην απολογία τους διαφορετικά, επιρρίπτοντας ευθύνες σε άλλους φορείς και περιγράφοντας τα δυσάρεστα γεγονότα που βίωσαν. Οι αποδείξεις και οι αντιδράσεις τους παρουσιάστηκαν με έμφαση κατά τη διάρκεια της δίκης.

fotia 1

Διερευνούνται οι Καταγγελίες και οι Υπερασπιστικές Δηλώσεις

Με συναισθήματα ευθύνης και αγωνίας, οι απολογούμενοι στη δίκη περιέγραψαν τις πράξεις τους και τις επιπτώσεις τους στο πρόσωπο των ανθρώπων που επλήγησαν. Τα λόγια τους απεικόνιζουν το σοβαρό χαρακτήρα της κατάστασης που επικρατούσε και την ανάγκη να εξεταστούν όλες οι πτυχές του γεγονότος.

mati fotia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ