Διάσωση μεταναστών στη Σητεία: Βρέθηκαν 48 άτομα που ταξίδευαν με ιστιοφόρο από την Αττάλεια

Διάσωση μεταναστών στη Σητεία: Βρέθηκαν 48 άτομα που ταξίδευαν με ιστιοφόρο από την Αττάλεια

Σήμερα τα ξημερώματα, η Λιμενική Αρχή Σητείας ενημερώθηκε για το περιστατικό με ένα ιστιοφόρο που εντοπίστηκε στην περιοχή Αζοκέραμος στη Σητεία. Αμέσως, ένα περιπολικό σκάφος και ένα περιπολικό όχημα αναχώρησαν προς το σημείο. Το περιπολικό σκάφος ανακάλυψε το ιστιοφόρο ακινητοποιημένο στην βραχώδη ακτή της περιοχής Άκρα Αδιάβατος, χωρίς επιβάτες, και εντόπισε επίσης ανθρώπους στην ακτή. Τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν και συλλέγουν μια ομάδα ανθρώπων κοντά στον Τροαστάλο της Σητείας, ενώ άλλα άτομα βρέθηκαν από την Εθελοντική Μονάδα Αναζητήσεως και Απεγκλωβισμού, με τη βοήθεια των αστυνομικών της Σητείας.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 48 μετανάστες (35 άνδρες, 9 γυναίκες και 4 παιδιά). Τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με ασθενοφόρο, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Κέντρο Υγείας Σητείας. Το ιστιοφόρο σκάφος παραμένει ακινητοποιημένο στη βραχώδη περιοχή Άκρα Αδιάβατος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση λόγω του περιστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο ξεκίνησε από την Αττάλεια της Τουρκίας και είχε ως προορισμό ένα λιμάνι στην Αττική μέσω της Κρήτης. Το λιμεναρχείο της Σητείας πραγματοποιεί προανάκριση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και έχουν συλληφθεί δύο άτομα ως διακινητές των υπολοίπων.

Εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες υποθέσεις

Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι μετανάστες κατέβαλαν ανάμεσα σε 3.000 και 8.500 ευρώ έκαστος για το ταξίδι τους. Η ΔΑΠΘΑΣ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Σητείας αναλύει λεπτομερώς όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει και ερευνά την πιθανή συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες υποθέσεις, καθώς και τη συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που εμπλέκονται σε παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ