Χούλιγκαν Νέα Φιλαδέλφεια: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA στα εργαστήρια

Χούλιγκαν Νέα Φιλαδέλφεια: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA στα εργαστήρια

Την ώρα που οι πρώτοι 30 άτομα έχουν συλληφθεί και σήμερα απολογούνται άλλοι περίπου 40, η διαδικασία λήψης DNA από τους συλληφθέντες έχει ξεκινήσει. Τα αποτελέσματα αναμένεται να φτάσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια απόψε και να γίνει σύγκριση με τα ίχνη γενετικού υλικού που βρέθηκαν στα «πολεμοφόδια» των χούλιγκαν, αλλά και στο πτώμα του δολοφονημένου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Τα προηγούμενα δείγματα DNA που ελήφθησαν από τα στειλιάρια, τα μαδέρια και τα μαχαίρια των χούλιγκαν έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση. Τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική πρόοδο στην αναζήτηση του δράστη της μοιραίας μαχαιριάς στον Μιχάλη, ο οποίος πέθανε από αιμορραγία μέσα σε 10 λεπτά.

xouligkan 4 scaled

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προτεραιότητα σε 5 υπόπτους

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν δώσει προτεραιότητα στη λήψη DNA από τους πέντε βασικούς υπόπτους, οι οποίοι έχουν πλούσιο παρελθόν σε σχέση με την αθλητική βία. Τα ρούχα που φορούσε ο δολοφονημένος δεν έχουν ακόμα σταλεί για ανάλυση, αλλά αναμένεται να γίνει στις επόμενες ώρες.

Αδελφός Μιχάλη: «Θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη»

Ο αδελφός του δολοφονημένου οπαδού παρακολούθησε την παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας και ζήτησε από τις αρχές να διεξαχθούν συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις. Εξέφρασε την επιθυμία του να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό του, κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.

XOULIGKAN 3

Στο υπόμνημα – αίτημα ζητείται:

  • Συλλογή και παροχή όλου του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών και διοδίων που διήλθαν οι κατηγορούμενοι
  • Συλλογή του βιντεοληπτικού υλικού από τους σταθμούς
  • Ανασύρεση όλων των δεδομένων από τις κατασχεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές
  • Εξέταση των σχετιζόμενων με την υπόθεση συνομιλιών και αναφορών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.
  • Διερεύνηση για τη μίσθωση καταλυμάτων στην Ελλάδα
  • Κλήση μαρτύρων για τη διαλεύκανση των συνθηκών της επίθεσης
  • Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από τις συσκευές που κατασχέθηκαν
  • Πόρισμα της ένορκης εξέτασης που διενεργείται
  • Εξέταση της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων

Σύμφωνα με το υπόμνημα, υπάρχει αναφορά σε εγκληματική αμέλεια και ανοχή των ελληνικών αστυνομικών αρχών από την είσοδο των υπόπτων στην Ελλάδα μέχρι την επίθεση εξω από το γήπεδο “Αγία Σοφιά” στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ