Χορός στον Ερυθρό Σταυρό: Αντί για μπουζουκλερί, απαγγέλθηκαν ποιήματα του Καβάφη

Χορός στον Ερυθρό Σταυρό: Αντί για μπουζουκλερί, απαγγέλθηκαν ποιήματα του Καβάφη

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο χορός που πραγματοποιήθηκε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός“, όπου η διευθύντρια και το προσωπικό συμμετείχαν σε χορευτικές εκτελέσεις, ενώ παράλληλα διεξάγονταν επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Σήμερα, η πρόεδρος των γιατρών, Ματίνα Παγώνη και η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Βούλα Γεωργάκη, κατέθεσαν την άποψή τους στο OPEN και την εκπομπή “Τώρα Μαζί”. Αναφέρθηκαν στην ΕΔΕ που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας πως ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση δεν σχετιζόταν με τα ιατρικά επείγοντα περιστατικά, καθώς το νοσοκομείο δεν βρισκόταν σε κατάσταση εφημερίας εκείνη τη στιγμή.

«Δεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος που γινόταν η γιορτή»

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, η γιορτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νοσοκομείο μεταξύ του προσωπικού και της διοίκησης. Ωστόσο, ήταν εσφαλμένη η επιλογή του χώρου για τη διεξαγωγή της, καθώς δεν σχετίζεται με τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Αναφέρει επίσης πως η ανάγκη διευκρίνισης του γεγονότος και ο τρόπος με τον οποίο πέρασε το φορείο από το χώρο αυτό, αντιμετωπίζονται σωστά με την ΕΔΕ. Εκφράζει την άποψη ότι δεν θα ήταν κακό να διοργανωθεί μια γιορτή για το προσωπικό σε έναν διαφορετικό χώρο, επισημαίνοντας τη σημασία της συμβολής του προσωπικού στη λειτουργία του νοσοκομείου.

«Η κυρία που ήταν στο φορείο ζήτησε να λάβει μέρος στη γιορτή»

Από τη μεριά της, η Βούλα Γεωργάκη αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αντιμετωπίζουν με λύπη αυτήν την κατάσταση, καθώς εκτιμούν πως αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και προσβλητική για το προσωπικό που καθημερινά θέτει στην υπηρεσία του το νοσοκομείο. Δηλώνει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, με ανάγνωση ποιημάτων του Καβάφη αντί για μπουζουκλερί. Σχετικά με το φορείο που πέρασε από τον χώρο της εκδήλωσης, αναφέρει πως η κυρία που επεβίβαζόταν ζήτησε να παρακολουθήσει την εκδήλωση, ενώ επισημαίνει πως αυτός ο χώρος δεν σχετίζεται με την εφημερία και δεν υπήρχε επείγοντα περιστατικά εκείνη την ημέρα.

«Ήταν στημένο όλο αυτό»

Καταγγέλει την ύπαρξη συστηματικής προσπάθειας παραβίασης των δικαιωμάτων του προσωπικού, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία και επισημαίνοντας την ύπαρξη 202 ΕΔΕ και 40 ατόμων που έχουν παραπεμφθεί στα δικαστήρια κατά την περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγει στο συμπέρασμα πως όλο το περιστατικό ήταν μία επιχειρηματική κίνηση, ενισχύοντας την ανάγκη για μια διοργάνωση της γιορτής σε διαφορετικό χώρο και τονίζοντας πως οι κρίσεις μπορεί να εκφράζονται με τα γεγονότα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ