Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα: Συστάσεις προς τους πολίτες

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα: Συστάσεις προς τους πολίτες

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα (01/8) δείχνει υψηλό κίνδυνο φωτιάς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές με αυξημένο κίνδυνο φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 3) περιλαμβάνουν την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Μαγνησία, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα, την Ήπειρο, την Κύθηρα, την Ηράκλειο, το Λασίθι, τα νησιά του Ιονίου και το ανατολικό Αιγαίο. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει συστάσεις προς τους πολίτες για να αποφύγουν τις ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες και το κάπνισμα.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα (01/8)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Οι συστάσεις προς τους πολίτες για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς περιλαμβάνουν την αποφυγή της καύσης αγρών και την αποφυγή εργασιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

emprismos2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ