Χαλάει ο καιρός: Νέο κύμα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Χαλάει ο καιρός: Νέο κύμα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Νέο κύμα καιρικών φαινομένων έρχεται, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες σήμερα, Πέμπτη, σε πολλές περιοχές της χώρας, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει αίθριο καιρό, με πιθανότητα ελαφρών βροχών κυρίως στα νοτιοανατολικά. Στα περισσότερα γεωγραφικά τμήματα της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια, με κάποιες τοπικές συννεφιές στα δυτικά, νότια και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου ενδέχεται να υπάρξουν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι εντονότερα στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές και νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 18-22 βαθμών Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με μερικές αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα φυσούν από δυτικές και νοτιοδυτικές κατευθύνσεις με ταχύτητα που θα φτάσει τα 4-5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κινηθεί κοντά στους 19-20 βαθμούς Κελσίου, αργά το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με μερικές τοπικές συννεφιές αναμένεται, ενώ οι άνεμοι θα φυσούν με ταχύτητα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία το απόγευμα θα φτάσει περίπου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά με την πρόγνωση του καιρού, αναφέρεται ότι από την Κυριακή, αναμένεται να ξεκινήσει μια κακοκαιρία που θα επηρεάσει περιοχές όπως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα, την Δευτέρα, αναμένεται να διασχίσει ολόκληρη τη χώρα ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, με βροχές και καταιγίδες. Επιπλέον, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ