Αστυνομικός – Βοιωτία καταδίωξη: Ο 41χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Αστυνομικός – Βοιωτία καταδίωξη: Ο 41χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Ο 41χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 17χρονου στη Βοιωτία, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ βρίσκεται υπό έρευνα η συνοδεία κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του 17χρονου το βράδυ του Σαββάτου. Η δικογραφία περιλαμβάνει δύο σοβαρές καταθέσεις, του αστυνομικού-συνοδηγού του τζιπ που ήταν εμπλεκμένος στο περιστατικό της ανθρωποκτονίας και του αδερφού του θύματος.

Ο αστυνομικός περιέγραψε την καταδίωξη και τη στιγμή του τραγικού συμβάντος. Το περιπολικό κατάφερε να προσπλειστεί με το αυτοκίνητο που καταδιώκονταν στα εξωτερικά του χωριού, αλλά το όχημα του κατηγορούμενου οδηγού αρνήθηκε να σταθεί και απέφυγε τον έλεγχο, προσπερνώντας παράνομα αυτοκίνητο και εξέδιδε πάνω από 160 km/h.

Ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο αστυνομικός έθιξε το αμάξι, ο οδηγός αρνήθηκε ν’ ανοίξει την πόρτα και ακόμη και το παράθυρο. Έπειτα από αναμπουμπολή, το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε, η ομάδα της αστυνομίας περιβάλληκε το όχημα και ο αστυνομικός τράβηξε τον οδηγό έξω. Όμως, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, από το όπλο του αστυνομικού, πυροβολήθηκε δύο φορές ο οδηγός, που έπεσε κάτω γεμάτος αίματα.

Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του 17χρονου, ο οποίος έκανε παρέα με τον νεαρό, αναφέρθηκε ότι κατά τη στιγμή που έτρεχαν δίνοντας στην καταδίωξη, τους έκαναν σημάδι να σταματήσουν. Ματαιώθηκε η προσπάθειά τους και εν συνεχεία έφτασαν στο χωριό Λεοντάρι, προσπεράστηκαν από το αυτοκίνητο του αδερφού του κι ύστερα σταμάτησαν. Κατά τη στιγμή που αφήθηκαν οι αξιωματούχοι, ο αστυνομικός δίχως να χαρίσει περιθώρια, παρατήρησε το όχημα πυροβολώντας απευθείας στην κατεύθυνση του οδηγού, με αποτέλεσμα την αιματηρή πτώση του 17χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ