Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα

Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα

Ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο αστυνομικός παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας, όπου έχει διακοπεί η χορήγηση φαρμακευτικής καταστολής για νευρολογικές εξετάσεις. Η υπόθεση αν κριθεί ότι πρέπει, μπορεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το 18χρονο κατηγορούμενος έχει υποβάλει αίτημα για προστατευόμενος μάρτυρας και αναμένεται απόφαση σχετικά με αυτό. Η υπόθεση έχει δύο σκέλη, το πρώτο αφορά τον 18χρονο κατηγορούμενο και το δεύτερο την αθλητική βία στα γήπεδα. Αν κριθεί αναγκαίο, υποβάλλονται αιτήματα για προστατευόμενους μάρτυρες και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Νομοθετικό πλαίσιο για προστασία μαρτύρων

Το άρθρο 218 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθορίζει το νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα, παρέχοντας μέτρα προστασίας για πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό των μαρτύρων. Εφαρμόζεται, επίσης, σε περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων όπου κρίνεται αναγκαίο να παρασχεθεί προστασία στους μαρτύρες. Το νομοθετικό πλαίσιο παρέχει καθορισμένα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται κατά την διαδικασία στο ακροατήριο, μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ