Αυτοκράτορας Χανιά: Έτσι ξεπερνούσε τα όρια ο αξιωματικός

Αυτοκράτορας Χανιά: Έτσι ξεπερνούσε τα όρια ο αξιωματικός

Ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ συνελήφθη στα Χανιά για διαφθορά και εκβιασμό το περασμένο Σάββατο. Συνελήφθη επίσης ο γιος του, που είναι ειδικός φρουρός. Ο Αστυνόμος Β’ Ν.Ξ. συνελήφθη για επαγγελματικό εκβιασμό, παράβαση καθηκόντων και δέσμευση χρημάτων από υπάλληλο, ενώ ο ειδικός φρουρός Ι.Ξ. συνελήφθη για απλή συνέργεια σε εκβίαση. Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αποδίδονται εις βάρος τους.

Καταγγελία για παράνομες ενέργειες του αξιωματικού

Το απόγευμα της 20ης Αυγούστου, ένας άνδρας κατήγγειλε τηλεφωνικά τον Ι.Ξ. ότι εκβιάζει καταστηματάρχες στην περιοχή. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι τον Μάρτιο του 2023 εμφανίστηκε σε δημοπρασία του Δήμου Χανίων και ζήτησε χρήματα από τους συμμετέχοντες, προκειμένου να μη συμμετάσχουν στη δημοπρασία για την ενοικίαση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, ανέφερε ότι ο αξιωματικός εκβίαζε ανθρώπους που νοίκιαζαν καντίνες και είχε ήδη λάβει μεγάλο ποσό χρημάτων από ένα ζευγάρι που εκμεταλλεύεται καντίνα και από άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή.

Γνωστή η επικοινωνία του αξιωματικού με έναν δικηγόρο

Μεταξύ άλλων, αποκαλύφθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του αξιωματικού με έναν πρώην δικηγόρο:

Δικηγόρος: Δευτέρα πρωί θα έρθω στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε. Κύριε Ν., αν είχα τα χρήματα θα ήρθα πρωί και θα κάναμε τα λόγια από κοντά… Ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Αστυνομικός: Γιώργο, πρόσεξε και μην αλλάξεις τίποτα, πρόσεξε, ξέρεις.

Δικηγόρος: Κύριε Ν., έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά για να φέρω χρήματα. Είχαμε συμφωνήσει για 52.000 ευρώ και έχω φέρει περισσότερα από τα διπλά αυτού του ποσού. […] σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του.

Ο δικηγόρος φέρεται να έδωσε πάνω από 120.000 ευρώ στον αστυνομικό για να του εξασφαλίσει προστασία. Επίσης, ένα ζευγάρι που εκμεταλλεύεται μια καντίνα φαίνεται ότι έπεσε θύμα του αξιωματικού. Ο Αστυνόμος Β’ φέρεται να τους απείλησε κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας τον Μάρτιο του 2023, λέγοντάς τους: «Από Δευτέρα, ξεκινήστε να ψάχνετε για δουλειά. Θα πάρω την καντίνα σας». Ο αστυνομικός εμφανίστηκε στη δημοπρασία και απήτησε το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ ετησίως από το ζευγάρι για να μη συμμετάσχει σε αυτή. Το ζευγάρι είχε ήδη δώσει 16.620 ευρώ και έμεναν 7.900 ευρώ, τα οποία προς συνεννόηση με την αστυνομία είχαν επισημανθεί προκειμένου να παραδοθούν.

Έρευνα στο σπίτι του αξιωματικού – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Το χρηματικό ποσό παρελήφθη από τον αξιωματικό και τον γιο του, πριν προχωρήσουν στην έρευνα του σπιτιού. Όμως, όταν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν την είσοδο της πολυκατοικίας έφτασαν στο σπίτι και τον ζήτησαν να ανοίξει την πόρτα για να γίνει έρευνα, αυτός αρνήθηκε και απειλούσε τους παρισταμένους, λέγοντας ότι θα έχουν πρόβλημα με τον ίδιο.

Φτάνοντας μέχρι τέτοιο σημείο, απείλησε βίαια έναν αξιωματικό λέγοντάς του: «Θα έρθω στο σπίτι σου και θα σε κακοποιήσω, εσένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε. Σας περιμένει ο πυροτομείος». Επίσης, απευθύνθηκε χυδαία στην Dikastikos Leitourgos που ήταν παρούσα κατά την έρευνα, λέγοντάς της: «Εάν εσείς είστε δικηγόρος, εγώ είμαι…», επιδεικνύοντας τα ανδρικά του γεννητικά όργανα. Κατά την έρευνα του σπιτιού του αξιωματικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.910 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά δεν βρέθηκε κάτι απαγορευμένο στο γραφείο της δουλειάς του ή στο χρηματοκιβώτιο του στο Τ.Α.Ε..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ