Αστυνομικός 31 ετών στο Ρέντη – Εξελίξεις: Από τους αστυνομικούς ζητείται να αποσύρουν όλα τα πρωταθλήματα

Αστυνομικός 31 ετών στο Ρέντη – Εξελίξεις: Από τους αστυνομικούς ζητείται να αποσύρουν όλα τα πρωταθλήματα

Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για το συμβάν στην περιοχή του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό συνεχίζονται. Ένας 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα και νοσηλεύεται. Οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται και υπάρχουν επίσης προσαγωγές σε σχέση με το περιστατικό. Αυτό περιλαμβάνει την απελευθέρωση ορισμένων ατόμων που προσήχθησαν χθες.

Τα επεισόδια έχουν προκαλέσει εξελίξεις, με διάφορες ομάδες να καλούν για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα. Παράλληλα, εκφράζουν οργή και θλίψη τους για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους και ζητούν δράση από τον πρωθυπουργό και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ:

Η ανακοίνωση εκφράζει οργή για την επίθεση στον αστυνομικό και θλίψη για την εγκληματική συμπεριφορά που δεν καταδικάζεται αρκετά από την κοινωνία και την πολιτεία. Καλούν για διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και ζητούν δράση και αναζήτηση ευθυνών από τις αρμόδιες αρχές.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Η κυβέρνηση εξετάζει τα διαθέσιμα σενάρια για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και εκτιμά ότι η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα θα βοηθήσει. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με αξιωματούχους για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της πολιτείας. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα θα δώσει απαντήσεις σε πολλά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ