Αστυνομία – Κροάτες χούλιγκαν: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ακόμα και τα αυτοκίνητα των οπαδών

Αστυνομία – Κροάτες χούλιγκαν: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ακόμα και τα αυτοκίνητα των οπαδών

Σοβαρά παράλειψη της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι συνέβησαν σχετικά με την άφιξη των κροατικών χούλιγκαν που δολοφόνησαν τον φίλαθλο της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη ,στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνοριακές αρχές του Μαυροβουνίου είχαν ενημερώσει εγγράφως τις ελληνικές αρχές για τη μετακίνηση των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Το έγγραφο εστάλη στην ΕΛ.ΑΣ. στις 09:22 το πρωί, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για να αποτραπούν τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Στο έγγραφο δηλώνεται ότι περίπου 120 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν «επικίνδυνοι οπαδοί», πέρασαν τα σύνορα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα για το παιχνίδι ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Τα άτομα αυτά ελέγχθηκαν και στο έγγραφο αναφέρονται οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που πέρασαν τα σύνορα στο Μαυροβούνιο, καθώς και το μοντέλο και η μάρκα τους.

Χρονικό της τραγωδίας

Περίπου 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία γι’ αυτό το παιχνίδι. Οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην εθνική οδό και τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Ωστόσο, κατά τις αστυνομικές πηγές, ομάδες εξελίχθηκαν σε σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη όπου εκδηλώθηκε βίαιη σύγκρουση μεταξύ των οπαδών της Ντινάμο και της ΑΕΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ