Αρνητική απάντηση από τη μητέρα σχετικά με τις κατηγορίες που της αποδίδονται για τον βιασμό μιας 12χρονης

Αρνητική απάντηση από τη μητέρα σχετικά με τις κατηγορίες που της αποδίδονται για τον βιασμό μιας 12χρονης

Η κρατούμενη, μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρει ότι απέστελνε γυμνές φωτογραφίες της κόρης της σε πελάτες, τα χαρακτηρίζει ως “ψευδή”.

Αναλυτική ανακοίνωση από τη συνήγορο υπεράσπισης της μητέρας

Η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό φαίνεται να αποκαλύπτει την τραγωδία που βιώνουν δεκάδες παιδιά, αλλά και το έλλειμμα του κράτους στην προστασία των ασθενέστερων μελών της κοινωνίας. Το γραφείο μας, “Μίνα Καούνη και Συνεργάτες”, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της κατηγορούμενης μητέρας, η οποία αρνείται τις κατηγορίες ενάντια της. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αθωότητα της. Η ποινική διαδικασία ξεκίνησε με την καταγγελία που υπέβαλε η ίδια για τις πράξεις που συνέβαιναν κατά τη βάρβαρη κακοποίηση της θυγατέρας της.

Με αυθαίρετο τρόπο, η προσωρινή κράτηση της μητέρας παρατάθηκε για έξι μήνες με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της 29ης Σεπτεμβρίου. Αυτό οδηγεί στη στέρηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων της για μήνες. Επιπλέον, η αυστηρή αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη της αθώας γυναίκας οδηγεί στο να διώκεται για εγκλήματα που δεν διέπραξε και να παραμένει στη φυλακή, μετατρέποντας την από θύμα σε κατηγορούμενη. Όμως, οι κατηγορίες που αποδίδονται στη μητέρα δεν υποστηρίζονται από κανένα στοιχείο της δικογραφίας. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για την παράταση της προσωρινής κράτησής της.

Η μητέρα αρνείται πλήρως τις κατηγορίες κατά της. Επίσης, αρνείται ότι έστελνε γυμνές φωτογραφίες της κόρης της σε πελάτες, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Στη δικογραφία δεν υπάρχει καμία σχετική φωτογραφία ή βίντεο στο κινητό τηλέφωνο της. Αυτή η υπόθεση είναι μέρος της δικογραφίας και με αυτή ουδέποτε εισακούστηκε η μητέρα που κακοποιήθηκε ενός αθώου παιδιού. Επιπλέον, η μητέρα θα έπρεπε να είναι στο πλευρό του θύματος ως βασική στήριξη κατά τη διαδικασία της ανάρρωσής του, όπως συστήνουν οι ειδικοί. Επίσης, και τα ίδια τα παιδιά αναζητούν τη μητέρα για στήριξη, ακόμη και στον ύπνο τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, τόσο η μητέρα όσο και εμείς ως υπερασπιστές της, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για την αδιαπραγμάτευτη αθωότητά της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αθωότητα θα αποδειχθεί ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου. Είμαστε αποφασισμένοι να την προστατέψουμε από οποιαδήποτε ψευδή είδηση που θα προσβάλει την αθωότητά της και θα διαστρεβλώσει την αλήθεια που η ίδια και το θύμα διατυπώνουν από την αρχή.

Αθήνα, 2-10-2023

Μετά τιμής, Μίνα Καούνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ