Δίκη 12χρονης Κολωνός: Αναταράξεις στο Δικαστήριο λόγω αρρωστημένων μηνυμάτων

Δίκη 12χρονης Κολωνός: Αναταράξεις στο Δικαστήριο λόγω αρρωστημένων μηνυμάτων

Συνεχίστηκε και σήμερα, η διαδικασία της δίκης για την υπόθεση μαστροπείας που αφορά μια 12χρονη στα Σεπόλια. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο Εφετείο, ενώ έξω από το κτίριο μέλη συλλογικοτήτων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με αίτημα την καταδίκη του 53χρονου κατηγορούμενου για τις ενοχές του. Η μεγαλύτερη αδελφή της 12χρονης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑΝΤ1, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι οι νομικές αρχές δεν πιστεύουν τη μαρτυρία της κόρης τους περί μη εμπλοκής της μητέρας τους στην υπόθεση βανδαλισμού, σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης ενός παιδιού.

Αδελφή της 12χρονης στο ΑΝΤ1:

«Ολόκληρες καταθέσεις της μικρής από τον Εισαγγελέα και είναι αδιάφορες. Εκεί το παιδί λέει καθαρά ότι η μητέρα μας δεν φταίει σε κάτι. Δεν έχει νόημα η διαμαρτυρία έξω από το δικαστήριο. Δυστυχώς, η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί στην Ελλάδα. Ό,τι θέλω αυτή τη στιγμή, είναι η αθωώσει της μητέρας».

Επιπλέον, η εισαγγελέας Σίλα Παπαδοπούλου πρότεινε να απαλλαγεί ο μπαρμπής Ηλίας Μίχος από τη σοβαρή κατηγορία της μαστροπείας μέσω της συνένοχης και να καταδικαστεί για ευκολία στην εκδίκαση της υπόθεσης του ανηλίκου. Σύμφωνα με νομικούς πηγές που υποστηρίζουν την πρόταση, η εισαγγελέας δεν εξόρισε τον κύριο κατηγορούμενο από την μαστροπεία, αλλά αλλάζει την μορφή εκτέλεσης του αδικήματος.

kolonois

Κολωνός: Ανατριχιαστικά μηνύματα του Μίχου στην 12χρονη

Νέα αποκαλυπτικά μηνύματα του 54χρονου προς το κορίτσι έρχονται στο φως. Μέσω δεκάδων sms, ο 54χρονος προσπαθεί να αποδώσει μια αρρωστημένη κατάσταση ως φυσιολογική και να πείσει την ανήλικη ότι όσα συνέβησαν ήταν μια “σχέση” αντί για βιασμό.

Σε ένα από τα μηνύματά του αναφέρει: “Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις”. Άλλες φορές ήταν τρυφερός και της έδινε “συμβουλές”: “Καλημέρα, καλό μήνα… Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις ακόμα λίγες μέρες οπότε κοίτα να περνάς καλά”.

“Ο 54χρονος με τράβαγε φωτογραφίες και τις πουλούσε”

Η 12χρονη αποκάλυψε ότι ο 54χρονος της τραβούσε φωτογραφίες και τις πωλούσε. Στα μηνύματά του της ζητούσε τα μισά λεφτά από τα “ραντεβού”.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο ακολουθήσει την εισαγγελική πρόταση, η ποινή που αναμένεται για τον 54χρονο δεν θα ξεπερνά τα 20 χρόνια. Οι αγορεύσεις των δικηγόρων της κατηγορίας έχουν ήδη ξεκινήσει στη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης στον Κολωνό.

Η γιαγιά της 14χρονης εκφράζει την οργή της για την πρόταση της εισαγγελέως και την αθωωτική προσέγγιση έναντι του κατηγορούμενου.

Καταλήγοντας, η 14χρονη εγγονή αναμένεται να λάβει επαρκή ψυχολογική υποστήριξη για τα δεινά που υπέστη, ενώ η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ