Απομακρύνονται κανονικές επεμβάσεις στη Ρόδο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Απομακρύνονται κανονικές επεμβάσεις στη Ρόδο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Πολύ σοβαρό πρόβλημα προκαλείται και πάλι από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς πολλές προγραμματισμένες επεμβάσεις αναβάλλονται. Αυτή η κατάσταση προκαλεί αγανάκτηση και ανησυχία σε πολλούς ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει πότε θα γίνει η απαιτούμενη επέμβαση. Παρά τις τοπικές προσπάθειες, δεν βρέθηκε λύση για την ενίσχυση του νοσοκομείου με αναισθησιολόγο, με αποτέλεσμα η ιατρική υπηρεσία να προχωρήσει στην ακύρωση των επεμβάσεων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρόδος αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, αφού στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες ελλείψεις σε αναισθησιολόγους που προκάλεσαν προβλήματα.

Η επιστολή

Σε επιστολή που απέστειλε ο κος Χρήστος Αγγελόπουλος στην εφημερίδα “Ροδιακή” αναφορικά με αυτό το πρόβλημα, αναφέρεται:

«Είμαι καρδιοπαθής (3 στεντ στεφανιαίων αρτηριών) και ελέγχομαι επίσης για πιθανή καρκινοπάθεια. Στις 21/7/23 υποβλήθηκα σε επέμβαση για σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Αθήνας, και προγραμματίστηκε νέα επέμβαση στις 21/9/23 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Αυτή η επέμβαση αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε ξανά για αύριο 28/9/23. Σήμερα 27/9/23, γύρω στις 15:00, ο χειρουργός-ουρολόγος που θα με επεμβάλλετο ενημέρωσε ότι αυτή αναβάλλεται ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου και με αποτέλεσμα να μου δοθεί εξιτήριο».

Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά ορισμένοι που έχουν την ευθύνη να το λύσουν πρέπει να το έκαναν ήδη, αν ήταν επαγγελματίες στη δουλειά τους, αντί να ταλαιπωρούν σοβαρά ασθενείς και να καταστρέφουν την ψυχική τους κατάσταση (φανταστείτε το) και να υποβιβάζουν ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο της Ρόδου. Σημειωτέον ότι δεν ήμουν ο μόνος που αναβλήθηκε η επέμβασή του. Η μόνη λύση, λοιπόν, για να γίνουμε καλά, είναι οι ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ