Απόφαση ισόβιας για τον 41χρονο που σκότωσε και έκαψε τη φίλη του στη Θεσσαλονίκη

Απόφαση ισόβιας για τον 41χρονο που σκότωσε και έκαψε τη φίλη του στη Θεσσαλονίκη

Ο 41χρονος που αναγνώρισε ενώπιον του Εφετείου ότι σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε τη φίλη του καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση, καταδικάζοντας τον ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο 41χρονος δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην υπόθεση του. Στην απολογία του, ανέφερε ότι τραυμάτισε θανάσιμα τη φίλη του με ξύλο, αλλά προηγουμένως αρνήθηκε τη δολοφονία, καταλήγοντας να παραδεχτεί την ενοχή του. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι μετά τον φόνο, ο δράστης καταχράστηκε την τραπεζική κάρτα της γυναίκας για αναλήψεις μετρητών και αγορές, προκειμένου να παρουσιάζεται ότι είναι ζωντανή.

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε ενάμιση χρόνο μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, όταν η αστυνομία συνέλαβε τον 41χρονο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο φόνος έγινε στο διαμέρισμα του δράστη, ενώ οι αρχές εντόπισαν στο ιστορικό πλοήγησής του πληροφορίες που αναζητούσε για τη σήψη των πτωμάτων και τις επιπτώσεις στο σώμα μετά τον θάνατο. Η θυσία ήταν μόνη της και παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης, και ο φερόμενος ως δράστης την επισκέφθηκε προκειμένου να μεριμνήσει για το διαμέρισμά της ενώ απουσίαζε.

Οι αρχές καταφέρθηκαν κατά του δράστη μετά τις έρευνες στα κινητά τηλέφωνα και την άρση του τραπεζικού απορρήτου της γυναίκας. Ο δράστης είχε καταχραστεί την τραπεζική κάρτα της για να προσποιηθεί ότι είναι ζωντανή. Οι αρχές είχαν ανακαλύψει και ότι είχε αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τη σήψη των πτωμάτων.

Χρονικό της υπόθεσης

Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα, που παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης, ζούσε μόνη της και εντοπίστηκε νεκρή ενάμιση χρόνο αργότερα. Ο δράστης την επισκέφθηκε μετά τον φόνο προκειμένου να φροντίσει το διαμέρισμα της και απομακρύνθηκε από το σημείο προκειμένου να μην ανακαλυφθεί ο φόνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ