Απίστευτο περιστατικό καταδίωξης 17χρονου στο κέντρο

Απίστευτο περιστατικό καταδίωξης 17χρονου στο κέντρο

Το πρωί χθες, σημειώθηκε απίστευτο σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας, που αποτελεί ένδειξη της αποθράσυνσης των διακινητών μεταναστών. Ένας 17χρονος οδηγός μετέφερε με το αυτοκίνητό του 12 άτομα στο κέντρο της πρωτεύουσας!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την καταδίωξη και σύλληψη του διακινητή στο κέντρο της Αθήνας

Πρωινές ώρες χθες (13-2-2024), αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., επιχείρησαν να ελέγξουν έναν οδηγό αυτοκινήτου στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είχαν ύποπτη την παρουσία πολλών ατόμων στο εσωτερικό του οχήματος. Ωστόσο, ο οδηγός αγνόησε τις οδηγίες των αστυνομικών, επιτάχυνε και προσπάθησε να διαφύγει προς την οδό Αχαρνών. Οι αστυνομικοί τον κατέδιωξαν και κατάφεραν να τον σταματήσουν, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο όχημα μετέφερε 12 άτομα, εκ των οποίων τρία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών. Ο οδηγός συνελήφθη και εκκρεμεί η δίκη του.

Καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Σε βάρος του 17χρονου οδηγού, μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για εκμετάλλευση εισόδου στην Ελλάδα και μεταφορά αλλοδαπών με παράνομο τρόπο. Επιπλέον, εντοπίστηκε και αναζητείται άλλο άτομο συνεργό του. Προέκυψε ότι ο 17χρονος παρέλαβε τους μετανάστες πρωί πλησίον της μεθόριας γραμμής με τη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Η δικογραφία συμπεριλαμβάνει τις λεπτομέρειες της διακίνησης των μεταναστών και τα χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης επιχειρήθηκε η επιστροφή των μεταναστών στη χώρα τους, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο παράνομης δραστηριότητας. Ο διακινητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ