Απεργία Τετάρτη 28/2 ΜΜΜ: Ποιοι επηρεάζονται από την κινητοποίηση

Απεργία Τετάρτη 28/2 ΜΜΜ: Ποιοι επηρεάζονται από την κινητοποίηση

Η Αθήνα θα βρεθεί χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Τετάρτη (28/02), λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία, η οποία συμπέφτει με την επέτειο του τραγικού δυστυχήματος στις Τέμπες πριν έναν χρόνο. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι των σωματείων ΣΤΑΣΥ, Τραμ, αλλά και αυτών που ασχολούνται με τον έλεγχο και την κίνηση των ΜΜΜ.

Πλάνο λειτουργίας των ΜΜΜ στην Αττική

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα υπάρξουν στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους, μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων ΟΑΣΑ και ΗΛΠΑΠ. Η επαναφορά της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 π.μ., με τα τελευταία δρομολόγια να δίνονται περίπου στις 20:00. Παράλληλα, η σιδηροδρομική κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού, θα επηρεαστεί από την απεργία σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και σωματείων εργαζομένων στον τομέα.

Οργανισμοί που υποστηρίζουν την απεργία

Επίσης, την ίδια ημέρα, χωρίς μετρό, θα παραμείνει η πρωτεύουσα λόγω της απεργίας επτά σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Τα σωματεία που συμμετέχουν στην απεργία είναι:

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ & ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΣΤΑΣΥ (Σ.Ε.Τ.)

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σ.Η.Ε.Κ.)

– ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.)

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α.)

Αναστολή των ταξί στην Αττική

Επίσης, δύο συνεχόμενες ημέρες, την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, τα ταξί θα μην λειτουργήσουν στην Αθήνα λόγω απεργίας του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Είναι προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Μεταφορών, μεταξύ άλλων, για τον συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες τους και την ταξινόμηση των οχημάτων. Και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν ορίσει απεργία την ίδια ημέρα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ