Απαγωγή 23χρονου στον Γέρακα: Απαιτούν 100.000€ αλλιώς θα τον σκοτώσουν

Απαγωγή 23χρονου στον Γέρακα: Απαιτούν 100.000€ αλλιώς θα τον σκοτώσουν

Ένας 23χρονος βίωσε έναν εφιάλτη στον Γέρακα, όταν απήχθη από μαυροφορεμένους άνδρες που παριστάνονταν αστυνομικοί και ζητούσαν λύτρα ύψους 100.000 ευρώ. Ο νεαρός περιέγραψε τη στιγμή απαγωγής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Live News του Mega. Οι απαγωγείς επισκέφθηκαν το σπίτι του 23χρονου υπό την πρόφαση ότι θα κάνουν μια απλή έλεγχο στα στοιχεία της πεθεράς του. Ωστόσο, μετά από αρκετά λεπτά, κατέληξε να βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία όπου υπέστη βίαιες επιθέσεις.

Η πεθερά του ανέφερε πως

«Άνοιξα την πόρτα και βρέθηκα μπροστά σε δύο άνδρες που ήταν ντυμένοι σαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Δεν πρόσεξα αν είχαν σήματα του Αστυνομικού Σώματος. Μου ζήτησαν την ταυτότητά μου και την έδωσα. Μετά, βγήκαν από το σπίτι και οι απαγωγείς πήραν μαζί τους τον γαμπρό μου για να τον οδηγήσουν στο τμήμα για εξακρίβωση. Μετά από λίγο, όμως, τον επέστρεψαν πίσω και μου είπαν ότι θα τον πάρουν ξανά αργότερα. Σε αυτό το σημείο, ένας από τους απαγωγείς μου ζήτησε να του φορέσω μια κουκούλα», περιγράφει η γυναίκα. Στην πορεία, ο νεαρός συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά ήταν αργά για να αντιδράσει.

Καθώς οι ώρες περνούσαν, η οικογένειά του ανησύχησε και οι απαγωγείς επικοινώνησαν μαζί τους, ζητώντας 100.000 ευρώ για να απελευθερώσουν τον νεαρό, αλλιώς απείλησαν ότι θα τον σκότωναν. Οι απειλές αυτές οδήγησαν το θύμα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και να καταφύγει στο αστυνομικό τμήμα για να αναφέρει το περιστατικό. Οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των δραστών και αναζητούνται και άλλα μέλη της συμμορίας.

ELAS 2 scaled

Η σύζυγος του θύματος απαγωγής αναφέρει:

«Ξύπνησε η μητέρα μου για να μου πει ότι έχουν απαγάγει τον σύζυγό μου και ζητούν 100.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Δεν είχε λάβει ποτέ απειλές. Δεν είχε καμία διαμάχη ούτε εμπλέκεται σε προβλήματα».

«Ζητούσαν 100.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Τους απάντησα ότι δεν διαθέτουμε τέτοιο χρηματικό ποσό. Μου είπαν ”ό,τι και να πεις, θέλουμε τα 100.000 ευρώ, αλλιώς θα σε σκοτώσουμε».

Ο 23χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς και να επικοινωνήσει επειγόντως με την οικογένειά του, προτού καταφέρει να καταγγείλει το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα. Οι αρχές αναζητούν τους δράστες και είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της συμμορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ