Αντώνης Ξένος – ΓΑΔΑ: Καταγγελία του ΚΚΕ για πολύμορφη απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Αντώνης Ξένος – ΓΑΔΑ: Καταγγελία του ΚΚΕ για πολύμορφη απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σκληρή καταγγελία προς τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. έναντι των διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό δημοσίευσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην προσαγωγή του συζύγου και της κόρης της Ελένης Γερασιμίδου στη ΓΑΔΑ για “εξακρίβωση στοιχείων”. Εκφράζει επίσης αντίθετη θέση για “το πογκρόμ που έχουν ασκήσει, από το πρωί, η κυβέρνηση και η αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων”.

Για την προσαγωγή των ανθρώπων που συνελήφθησαν, ο Περισσός αναφέρει: “Θύματα αυτής της επιχείρησης υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένος, οι οποίοι περιήλθαν σε κράτηση στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς διέσχισαν τον δρόμο έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους”.

oikogeneia gerasimidou

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Αναφορικά με την κατάσταση, δήλωσε: “Η συνεργασία της κυβέρνησης με το Ισραήλ και η εµπλοκή της στο μακελειό είναι αντίθετη προς το λαϊκό αίσθημα, γι’ αυτό βοηθά την τρομοκρατία και την καταστολή. Προσπαθεί να καταστείλει κάθε έκφραση διαμαρτυρίας, ακόµα και συµβολικές πράξεις υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σηµερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης δείχνουν ότι το σύνθηµα ‘Λευτεριά στην Παλαιστίνη’ θα ακουστεί ακόµη πιο δυνατά”.

2415199 scaled

Η ανάρτηση της Αγγελικής Ξένου

Η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, Αγγελική, και ο ίδιος ο Αντώνης Ξένου, ανακοίνωσαν την προσαγωγή τους με ανάρτηση τους στα κοινωνικά μέσα.

Δήλωσαν: “Πριν λίγο βγήκαμε με τον πατέρα μου από τη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς μας συνέλαβαν, διότι υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία όταν διέβαιναν από την πρεσβεία του Ισραήλ. Συναντήσαμε εκεί και περίπου άλλους 20 νέους Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Μας καλωσόρισαν με διάθεση αλληλεγγύης και χαρά στα μάτια τους μόλις μας είδαν με τις μαντίλες. Το να εκφράζουμε την υποστήριξή μας στον παλαιστινιακό λαό αποτελεί το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως έκφραση αλληλεγγύης και αντίστασης σε ένα λαό που υποφέρει εδώ και πάνω από 70 χρόνια από την ισραηλινή κατοχή. Οι ήρωες δεν είμαστε εμείς, αλλά ο παλαιστινιακός λαός, κι εμείς θα είμαστε στο πλευρό του μέχρι να απελευθερωθεί”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ