Ανεύθυνος Εμπρηστής στη Φυλακή: Ο Κικίλιας Δεν Θα Δείξει Καμία Ανοχή

Ανεύθυνος Εμπρηστής στη Φυλακή: Ο Κικίλιας Δεν Θα Δείξει Καμία Ανοχή

Ένας άνδρας οδηγήθηκε στη φυλακή από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελλειοδικείο Κυπαρισσίας για το ότι έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στα Φιλιατρά, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Ο άνδρας συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων. Μετά την προφυλάκισή του, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 2.148€ για παράβαση της νομοθεσίας. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι “δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε όλους τους εμπρηστές, είτε από αμέλεια είτε από δόλο”. Υπενθύμισε επίσης ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη αντιπυρική περίοδο ακόμα και φέτος.

Πλήρες Κείμενο Δήλωσης Βασίλη Κικίλια

Ο Κικίλιας τόνισε ότι παρά τις προειδοποιήσεις, κάποιοι εξακολουθούν να αγνοούν τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει η αμέλεια ή ο δόλος, τόσο για τη φύση και την περιουσία, όσο και για τις ανθρώπινες ζωές. Η αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς σε γύρω κατοικίες, προστατεύοντας τον πληθυσμό.

Με ένα σαφές μήνυμα, όλοι οι εμπρηστές είτε αμελητέοι είτε εκπρόθεσμοι, ξέρουν ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή από τις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ